Hoe kan ik thuis energie en geld besparen?

Wat past bij jouw huis en jouw portemonnee? Ga je voor isolatie, HR++ glas of toch voor zonnepanelen? Om hier achter te komen bieden wij online hulp voor verduurzamen van je woning, ga naar Mijn Huis. Je kunt ook kiezen voor een persoonlijk advies aan huis. Dat is vooral voor VvE’s en monumenten een verstandige keuze! Of wil je graag weten of je met je bestaande CV-installatie eenvoudig energie kan besparen? Lees dan meer over CV-optimalisatie.

Online hulp voor verduurzamen van je woning

Ontdek zelf de bespaarkansen en kom in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Meer informatie
Gratis online energieadvies met de quickscan!

Neem jouw huis onder de loep met onze quickscan! Na ongeveer 10 vragen over jouw huis, vertellen wij je welke energiebesparende maatregelen bij jouw specifieke woonsituatie passen. Ook geven wij een indicatie van de kosten & baten en laten wij zien welk nieuwe energielabel je kunt halen!

Doe de quickscan
Laat een gecertificeerd adviseur langskomen!

Onze online quickscan is een eerste en globale scan van jouw huis. Is jouw huis een huurhuis, monument of onderdeel van een VvE? Heeft jouw huis vocht- of ventilatieproblemen? Dan is energieadvies aan huis een aanrader, want dat biedt maatwerk! Of voel je je niet zeker genoeg om zelf te kiezen en wil je begeleid worden bij de uitvoering? Twijfel niet. Ook dan is energieadvies aan huis een slimme zet!

Meer informatie
Zet energiebesparing op de agenda!

Is jouw woning onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Ook dan valt er vaak een flinke energiewinst te behalen. Je kunt met jouw VvE ervoor kiezen om te sparen voor duurzame investeringen zoals zonnepanelen of isolatie. Wij hebben een handig stappenplan voor je gemaakt!

Vraag informatie aan
Krijg het warm met de warmtescan!

Zit jij niet graag in dat hoekje van de kamer, omdat het daar maar niet warm wilt worden? Door de warmtescan ontdek jij waar er onnodig veel warmte ontsnapt uit jouw huis!

Meer informatie
Overal in huis lekker warm!

Draai jij ook wel eens de thermostaat hoger, omdat de kamer waar je in zit toch niet echt warm wordt? Gevolg: in een andere kamer wordt het veel te warm! CV-optimalisatie kan een oplossing zijn, zodat je in elke kamer van je huis comfortabel en warm kan zitten.

Meer informatie

Vind een ambassadeur in jouw gemeente

CV-optimalisatieteam
Komt er witte damp uit je schoorsteen? Is het niet lekker warm in huis? Met CV-optimalisatie en het waterzijdig inregelen van je radiatoren kun je tot 20% gas per jaar besparen. Het CV-optimalisatieteam komt bij je thuis om je hierbij te adviseren. Zie ook ons filmpje op www.dehoevenenergie.nl.
Warmtescanteam
Het Warmtescanteam komt bij je thuis om van de buitenkant van je woning foto's te maken met een speciale thermische camera. Dit kan alleen 's avonds bij temperaturen onder de 5 graden C , droog en bewolkt weer. Deze opnames worden in een rapport verwerkt. Kosten zijn €20. Aanmelden via onze site.
e - Lekstroom adviseert kosteloos bij het zoeken naar de beste verduurzaming van uw huis
Onze voorgestelde oplossingen zijn gebaseerd op het hoogste rendement, reële en snelste terugverdientijden en met name toekomstbestendigheid (Bijvoorbeeld; glas/glas zonnepanelen met 30 jaar garantie op 90% rendement). Wij maken samen met u een compleet meerjarenplan.
Jij
Heb je affiniteit met energie besparing en of opwekking en lijkt je het leuk om als energie ambassadeur mee te doen bij Energie-N meld je dan aan via ons mailadres. Kennis van en ervaring met een van bovenstaande gebieden is een pre maar we helpen je ook deze te vergaren.
Jos Elberse
Is al meer dan 25 jaar bezig met energiebesparende en energie-opwekkende voorzieningen binnen zijn eigen architectenpraktijk. Hij wil met zijn opgedane kennis graag een bijdrage leveren aan het verduurzamen van particuliere woningen, VvE-complexen en bedrijfsgebouwen in Nieuwegein en omgeving.
Kees Smit
woont al lange tijd in een oud huis in Nieuwegein. Nu goede vloerisolatie, vloerverwarming, goede wandisolatie en wandverwarming. Ook heeft hij onlangs de verwarmingsketel vervangen door een warmtepomp. Met zijn ervaring wil hij anderen ondersteunen.
Maarten Neelis
werkt bij Rijkswaterstaat en is al sinds zijn studietijd professioneel actief bezig met duurzaamheid. Hij vindt het leuk om ook in zijn directe woonomgeving aan de energie transitie bij te dragen.
Maarten Uiterwijk
Heeft zijn werkzame leven in de installatietechniek gewerkt, vooral met ontwerpen en renoveren van verwarmings- en luchtbehandelingsinstallaties en wil zijn kennis inzetten voor een duurzamere leefomgeving.
Martien Scheepers
is beginnend Energie Ambassadeur. Heeft privé ervaring met zonnepanelen en energiebesparing in de eigen woning. Op andere gebieden wordt ervaring opgedaan en kennis vergaard. Waar nodig weet hij de benodigde informatie te vinden. Wil bijdragen aan een duurzamere woonomgeving.
Martin Zwaneveld
heeft ervaring in de koeltechniek, klimaattechniek en gebouw automatisering. Privé heb ik ervaring met zonnepanelen, energie efficiëntie en domotica. Met deze achtergrond zet ik me graag in voor energie efficiënte en toekomstbestendige technieken.
Paul Triepels
Paul is als bestuurslid van Stichting Samen Duurzaam Nieuwegein een spreekpunt voor de activiteiten van Energie-N. Hij wil met enthousiasme, ervaring en kennis bijdragen aan een duurzamer Nieuwegein.
Pieter Walraad
Zijn ervaring als architect met de verbouwing van zijn eigen woning & praktijk tot Nul-op-de-meter project, maakt dat hij goed kan meedenken met bewoners over duurzame energiebesparende maatregelen. Zijn nuchtere blik en heldere overzicht zorgen voor nuttige adviezen.
Roel van den Bosch
Roel vindt zichzelf (nog) geen adviseur op de verschillende vakgebieden maar weet de kennis wel voor u te vinden.
Projectleider Rianne Bakker
Wil je aan de slag met je huis? Heb je offertes liggen? Heb je geen idee waar je moet beginnen? In Utrecht hebben we 90 EnergieAmbassadeurs die kunnen helpen. Mail me en ik help je aan een EnergieAmbassadeur. [email protected]
Alex en Mieke isoleerden hun 50er jaren huis
Wij wonen in het Schilderskwartier. Ons huis hebben wij helemaal geïsoleerd. Het gasverbruik is daardoor flink gedaald. Met onze zonnepanelen wekken we volledig onze stroom op. Tevens zijn wij de initiatiefnemers van Energiegroep Woerden. Zie [email protected]
Klimaatneutraal IJsselstein Frank Benthem
Voor een Energiescan inspecteert Frank Benthem uw woning o.a. met een warmtebeeldcamera. U krijgt dan een rapport met adviezen voor energiebesparing, zoals isolatie. Bel 0631996055 of e-mail [email protected]
Klimaatneutraal IJsselstein Henk de Groot
Henk de Groot is energie-expert vanuit Klimaatneutraal IJsselstein en beschikbaar om particulieren, verenigingen en/of scholen op weg te helpen stappen te maken naar energiebesparende mogelijkheden: [email protected] Henk is de uitvinder van de radiatorventilator.
Arjo Meijrink
Zijn specialisme is het geven van advies over het verduurzamen van grotere/utiliteits installaties met elektrotechnisch/verlichting/regeltechniek/bouwkundige affiniteit. Arjo is bereikbaar via emailadres [email protected]
Arnold Takens
Arnold is bereikbaar via emailadres [email protected]
Elke Rabé
Specialisme: tiny houses. Elke is bereikbaar via emailadres [email protected]
Frans te Braake
Frans is bereikbaar via emailadres [email protected]
Frits Klijn
Frits is bereikbaar via emailadres [email protected]
Gerard Hof
Gerard is bereikbaar via emailadres [email protected]
Jan van Dijk
Zijn specialisme is duurzame renovatie van bestaande woningen waarbij o.a. waar mogelijk (extra) energiebesparing door isolatie direct wordt meegenomen. Jan is bereikbaar via emailadres [email protected]
Marcel Bon
Marcel is bereikbaar via emailadres [email protected]
Martine Kruiswijk
Martine is bereikbaar via emailadres [email protected]
Nol Herfkens
Naast energieambassadeur is Nol ook bestuurder van de lokale energiecoöperatie 2030.nu (zie 2030.nu) en actief met het opzetten en beheren van zonneweiden. Nol is bereikbaar via emailadres [email protected]
Piet Paul
Piet is bereikbaar via emailadres [email protected]
Ralph van Elburg
Ralph is naast de reeds genoemde specialismen ook beschikbaar voor advies over besparen, ontspullen en duurzame mobiliteit. Hij is bereikbaar via emailadres [email protected]
Rik Peeters
Rik is bereikbaar via emailadres [email protected]