EigenWijkse Energie Coöperatie

Van Nijendaalhof 11
3961 BP Wijk bij Duurstede

Waarom staat dit bedrijf op deze website

Dit bedrijf staat op Jouw Huis Slimmer, omdat het één of meerdere maatregelen kan uitvoeren om jouw huis te verduurzamen. Jouw Huis Slimmer heeft afspraken met dit bedrijf gemaakt over de offerte, omgangsvormen en kwaliteit van de uitvoering.


Heb je klachten over dit bedrijf?

Klik dan op onderstaande evaluatieknop om je klacht door te geven.


Dit bedrijf evalueren?

Heb je werkzaamheden laten uitvoeren? We horen graag jouw mening!

Ga naar evaluatie

De EigenWijkse Energie Coöperatie is het lokale energiebedrijf van Wijk bij Duurstede. Bij ons kun je de lokaal opgewekte zonne-energie afnemen door klant te worden van EWEC|om. We leveren ook vergroend gas. http://www.ewec.nl/klant-worden

We zijn een levendige coöperatie met ongeveer 200 leden die zorgt voor het realiseren van zonprojecten: via postcoderozen en SDE+ subsidies realiseren we zonnedaken voor leden die zelf geen geschikt dak hebben om hun panelen op te leggen. http://www.ewec.nl/lid-worden

Momenteel lopen er twee projecten:
-Zonnepark Mariënhoeve: projectfase 1 is uitverkocht en iedereen kan zich alvast melden voor aankoop van panelen van projectfase 2. -Zonnestroom: via coöperatie VolksWatt in samenwerking met woningcorporatie Viveste worden huurders in staat gesteld zonnepanelen te kopen op de daken van appartementen en flatgebouwen van Viveste.

Ook zijn we partner van de gemeente Wijk bij Duurstede wat betreft de uitrol van 50 openbare slimme snellaadpleinen. De laadpalen leveren EigenWijkse stroom en voorzien in de behoefte van steeds meer mensen om hun auto te kunnen laden aan een openbare laadpaal, daar waar zij geen geschikte plek hebben bij hun eigen huis, of waar zij bezoeker zijn van onze leuke groene stad.

We zien ook een rol voor de coöperatie wanneer er een aantal windmolens wordt geplaatst om in de lokale energiebehoefte te voorzien. Zonnepanelen voorzien bij lange na niet genoeg in onze energiebehoefte. We willen dat het onze eigen windmolens worden, waarbij elk Wijks huishouden en elk Wijks bedrijf in staat wordt gesteld te participeren en te profiteren.

Lasten lokaal, dan ook lusten lokaal.

Van, voor en door de Wijkse gemeenschap. Dat bereiken we met veel actieve vrijwilligers, 200 leden en een vijfkoppig bestuur en natuurlijk ook door onze klanten.

We leveren energie-ambassadeurs en geven voorlichting over het verduurzamen van de eigen woning in relatie tot de financiële mogelijkheden. We verwijzen door naar de lokale ondernemers.

We zijn deel van het Wijks Energieloket en via mail of telefoonnummer 06-12 49 22 47 kan met ons een afspraak gemaakt worden voor een persoonlijk gesprek.

De EigenWijkse Energie Coöperatie: We doen het zelf! Met elkaar!

Neem contact op met EigenWijkse Energie Coöperatie

Je gegevens sturen we door naar EigenWijkse Energie Coöperatie. Wil je meer weten over hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens. Dit lees je hier.

Beoordelingen

8 oktober 2018

De mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen als je geen geschikt dak hebt. De mogelijkheid om te investeren in zonnepanelen door huurders zonder eigen dak. De lokale samenwerking. De bereikbaarheid per telefoon en mail en snelle beantwoording van vragen.

13 september 2018

De EigenWijkse Energie Coöperatie levert mij 100 % groene stroom die ook nog eens opgewekt wordt in Wijk bij Duurstede zelf. Door hun eigen zonnedaken, onder andere op de Stroomfabriek en op Mariënhoeve. Van, voor en door de Wijkse gemeenschap is hun slogan en daar ben ik het helemaal mee eens!