Chat with us, powered by LiveChat

PXA Isobooster

Meerlaagse reflecterende isolatie

Isobooster is een innovatief isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Het is opgebouwd uit meerdere lagen reflecterende folie en luchtkussenfolie. Isobooster is geschikt voor dakisolatie, gevelisolatie en de isolatie van vloeren en kruipruimtes. Het materiaal is eenvoudig zelf aan te brengen. Door de geringe dikte is aanmerkelijk dunner dan andere materialen. Hierdoor is het toepasbaar in kleine ruimtes.

Isobooster is een duurzame oplossing voor het zelf isoleren van je woning. Het heeft een gunstige levenscyclusanalyse en verwerkt schoon: Er komen gassen of vezels vrij. Na-scheiding bij einde levensduur kan eenvoudig via de reststroom voor plastic (PMD).

 

Webshop

Isobooster Specialist is de officiële webshop voor de doe-het-zelf consument. Alle materialen en benodigdheden zijn hier online te bestellen. Je vindt er tips voor de juiste verwerking en handige video’s.

Consumenten komen in veel gevallen in aanmerking voor subsidie bij verwerking door erkende professionals. Neem contact op voor gespecialiseerde bedrijven bij u in de buurt.

 

Hoge isolatiewaarde

Door toepassing van thermische reflectie isoleert Isobooster isolatiefolie beter dan elk ander isolatiemateriaal, wat grote besparing op uw energierekening oplevert.

Afhankelijk van uw eisen kunt u zelf combinaties van of met Isobooster gebruiken. Door de geringe dikte is het zeer eenvoudig om meerdere lagen isolatiemateriaal op elkaar te gebruiken en uw isolatiewaarde zelf te bepalen. Geen enkel ander isolatiemateriaal geeft hogere R-waarden bij dezelfde dikte, ter illustratie:

 

Dikte versus R-waarde

Isobooster T1 (24 mm): 2,4 m2 K/W

Isobooster T2 (40 mm): 3,4 m2 K/W

Isobooster T3 (48 mm): 3,7 m2 K/W

Isobooster T5 (56 mm): 4,6 m2 K/W

 

Het Isobooster-effect in een notendop:

  • Isobooster isolatiefolie neemt warmte niet op, maar reflecteert de warmte
  • Het Coanda-effect zorgt voor een herhaling van dit effect door een continue luchtstroom
  • Thermische infrarood laat water verdampen, door de beluchting in de spouw wordt waterdamp afgevoerd
  • De relatieve luchtvochtigheid daalt, wat resulteert in een beter klimaat
  • Ook het materiaal (steen, hout of gips) wordt droger
  • Droge lucht isoleert beter en droge materialen geven warmte beter af

 

Niet absorberen maar reflecteren

Het toepassen van isolatiemateriaal bij renovatie of nieuwbouw heeft doorgaans als doel de warmte in ruimten vast te houden. Er wordt een buffer gecreëerd tussen de wenselijke binnentemperatuur en de ongewenste buitentemperatuur. Warmteverlies wordt veroorzaakt doordat materialen warmtestralen absorberen. In tegenstelling tot conventionele isolatiematerialen als glas- of steenwol, is Isobooster niet gebaseerd op het simpelweg scheiden van warmte en kou. Isobooster isolatiefolie reflecteert de warmtestraling, waardoor deze op vrijwel onveranderde sterkte terug de ruimte in gekaatst worden en er op een simpele manier opnieuw gebruik gemaakt wordt van anders verloren warmte.

 

Waar komt de warmte vandaan?

Het geheim achter het succes van Isobooster is de reflectie van thermische infrarood straling. Infrarode straling is een band in het elektromagnetische spectrum die ligt tussen zichtbaar licht en microgolven (denk aan de magnetron). In tegenstelling tot andere energiegolven (bijvoorbeeld UV-A), wordt thermische infrarood straling niet door de lucht geabsorbeerd, maar doorgelaten. De straling blijft intact totdat het door een object of oppervlak wordt geabsorbeerd. Er gaat dus geen energie verloren (de straling zwakt niet af). Veel infrarood straling ontstaat doordat zonlicht oppervlakken en objecten opwarmt, waardoor de frequentie van die straling verandert en infrarood ontstaat. Daar waar zonlicht wordt geabsorbeerd, kan infrarood dus doorgaan te verwarmen.

 

Droge lucht isoleert beter

Deze thermische infrarood straling brengt de watermoleculen in trilling waardoor deze als het ware uiteenvalt; verdampt. Dit effect treedt op bij de zogenoemde ‘ver infrarode straling’ (welke ook door de mens wordt uitgestraald). Je hebt er dus geen extreme hitte of bijzondere apparatuur voor nodig. Het is een heel gangbaar, alledaags verschijnsel.

Om vocht te doen verdampen, ook op plekken waar zonlicht niet kan komen (denk aan kruipruimten en spouwmuren of daken), is het wel essentieel dat de infrarood wordt teruggekaatst. Dat is waar Isobooster komt kijken.

 

Hoe isobooster vocht laat verdampen

De verdamping die door thermische infrarood wordt veroorzaakt wordt door de reflecterende werking van Isobooster al herhaald en ‘uitgebuit’. Een ander prachtig natuurkundig verschijnsel dat bijdraagt aan de herháling van deze werking is het Coanda-effect. Het Coanda-effect, ook wel plafond-effect genoemd, is het verschijnsel dat een vloeistof- of gasstroom de neiging heeft een bolvormig oppervlak te volgen in plaats van een rechte lijn. De lucht die langs de muur strijkt, veroorzaakt een onderdruk waardoor de opstijgende lucht aan de muur blijft kleven en er een zekere werveling van lucht ontstaat aan het wandoppervlak. Deze lucht wordt vervolgens door de isolatiefolie weer teruggekaatst: het ‘Isobooster effect’.

 

Hoe droger hoe beter

De ontstane herhalende reflectie van thermische infrarood zorgt ervoor dat er veel meer vocht verdampt dan anders het geval zou zijn. Mits de waterdamp goed wordt afgevoerd, ontstaat er droge lucht. Droge lucht isoleert twee keer zo goed als vochtige lucht én het zorgt voor een gezonder leefklimaat en een verminderd risico op schimmelvorming. Daarbij wordt ook het vocht uit het materiaal (steen, hout of gips) ‘getrokken’ wat resulteert in drogere wanden. Droge wanden nemen warmte beter op en geven de warmte vele malen beter af dan vochtige wanden. Isobooster maakt hiermee van uw wanden en vloeren een effectieve infraroodstraler! (Lees ook: “Vocht in huis bestrijden met isobooster”.)

 

Neem contact op met dit bedrijf

Beoordelingen

  1. Wij hebben een huis gebouwd in de jaren 50 waar het zo'n beetje letterlijk doorheen waaide. De gehele zolder hebben wij aan de binnenzijde voorzien van Isobooster T5 en het verschil was direct voelbaar. Warmte blijft nu in huis en de tocht is aanzienlijk minder. De materialen waren eenvoudig te bestellen en werden keurig volgens afspraak geleverd. Daarnaast werden we ook goed geadviseerd over hoe we het materiaal het beste konden aanbrengen. Dit hebben we namelijk zelf gedaan. Het makkelijkst werkt het als je met zijn tweeën bent, maar je hoeft niet extreem handig te zijn voor het aanbrengen van de isolatie. Toen we de zolder bijna in zijn geheel geïsoleerd hadden kwamen we net een klein stukje te kort voor ze zijkant van de dakkapel. Toen ik hiervoor belde werd ik keurig te woord gestaan en kon ik direct langskomen om kosteloos wat extra isolatie op te halen zodat we onze klus konden afmaken. Prima service! Kortom: zowel over de werking van het materiaal, de levering en de service van Isobooster zijn wij uiterst tevreden! Enorm bedankt en we komen binnenkort terug wanneer we de vloer gaan aanpakken. :)

  2. Wij hebben vorige week onze vloer laten isoleren met Isoboster en zijn enorm tevreden! De vloer voelt over de hele linie een stuk aangenamer nu. Met name op blote voeten is het verschil enorm. Ik vond het verder fijn dat er met Isobooster geen kwalijke gassen vrijkomen die blijven hangen. We wonen er toch met kinderen en je hoort toch nare verhalen over toepassingen met bv. PUR-schuim en mannen met maskers in witte pakken. Kortom, wij zijn erg tevreden met de keuze voor Isobooster.

  3. Wij hebben onze vloer geïsoleerd met Isobooster T5. Wat een verschil! Mijn man heeft het in delen bevestigd, maar ik wist niet waar. Maar toen de vloerverwarming aan ging was het meteen voelbaar! We hebben de thermostaat een graad naar beneden kunnen afstellen. Het blijft gewoon lekker warm!!!

Dit bedrijf staat op Jouw Huis Slimmer, omdat het één of meerdere maatregelen kan uitvoeren om jouw huis te verduurzamen. Jouw Huis Slimmer heeft afspraken met dit bedrijf gemaakt over de offerte, omgangsvormen en kwaliteit van de uitvoering.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *