Bespaar op je energiekosten door zelf stroom op te wekken!

Wil jij ook meer grip op je energieverbruik? Het opwekken van eigen energie is dan een logische stap. Nederland had vorig jaar een recordgroei van het aantal zonnepanelen. 

Financiële voordelen bij aanschaf zonnepanelen

Per 1 januari 2023 is de BTW op zonnepanelen afgeschaft. Dit betekent dat je geen belasting hoeft te betalen bij de aanschaf van zonnepanelen voor je woning of bijgebouwen, zoals een schuur. 0% BTW geldt voor de hele factuur, dus materialen en arbeidsloon.

Daarnaast zijn er regelingen en leningen om zonnepanelen betaalbaar te maken. Het warmtefonds biedt bijvoorbeeld energieleningen tegen gunstige tarieven, waardoor je kunt investeren in zonnepanelen zonder direct grote kosten te maken. Terwijl je maandelijkse energiekosten direct dalen na aanschaf.

Efficiënter en meer mogelijkheden

Dankzij innovaties zijn de panelen efficiënter en krachtiger geworden. Ze kunnen nu meer energie opwekken, zelfs op dagen met minder zonlicht. Dit betekent dat je nog meer elektriciteit kunt produceren en je minder afhankelijk bent van het energienetwerk.

Zonnepanelen zijn nu flexibeler met installatie. Eerder werd gedacht dat alleen daken op het zuiden geschikt waren voor zonnepanelen. Nu zien we dat panelen gericht op het oosten, westen of een combinatie daarvan ook uitstekend rendement halen.

Aandachtspunten bij aanschaf zonnepanelen
  • Check of je dak geschikt is voor het installeren van zonnepanelen
  • Kijk naar je energieverbruik om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt
  • Controleer bij je netbeheerder of je meterkast geschikt is
  • Laat je informeren over de soorten zonnepanelen, afmetingen, vermogen en garantie

Een vakspecialist of adviseur kan je advies geven over de mogelijkheden voor jouw situatie.

Meer informatie

Ga naar de uitgebreide informatie over zonnepanelen