Chat with us, powered by LiveChat

Koel de zomer in met woningisolatie

Warmte binnen én buiten je huis houden

De zomervakantie is weer (bijna) begonnen! Maar deze warme dagen met hoge temperaturen zorgen ook voor hittestress. Een goede manier om dan je hoofd koel te houden is het isoleren van je woning. Isoleren zorgt er namelijk niet alleen voor dat warmte in de winter in je woning blijft, het zorgt er ook voor dat de warmte in hete zomerdagen juist buiten blijft. Let er wel op dat je de zon óók buiten je woning houdt als deze op je ramen staat, door bijvoorbeeld de gordijnen te sluiten.

Soorten isolatie

Er zijn verschillende manieren om je huis te isoleren. Spouwmuurisolatie is een goede optie indien een spouw aanwezig is. De spouwmuren van woningen gebouwd voor 1980 zijn vaak niet geïsoleerd, en ook voor woningen gebouwd tijdens de jaren ’80 en ’90 is de spouwmuur (extra) isoleren een eenvoudige en goede optie. Denk ook aan dakisolatie wat zorgt voor een koelere slaapverdieping en veel stookkosten bespaart in de winter. Je kunt isoleren aan de binnen- en aan de buitenkant van het dak. Ook vloerisolatie is een goede optie: geen warme voeten meer in de zomer en minder vocht in huis.

Geld besparen

Acht op de tien woningen in De Bilt hebben energielabel C of lager. Deze woningen kunnen nog beter worden geïsoleerd voor de toekomst. Dit betekent dat hier een enorme kans ligt! Isolatiebedrijven hebben het in de zomerperiode vaak minder druk, en soms is er zelfs een zomerkorting te krijgen. Het isoleren van je woning heeft meerdere voordelen: je hebt minder last van kou en tocht, je energiekosten dalen, je woning wordt meer waard én je hebt een lagere CO2-uitstoot!

Ben je benieuwd hoe je jouw woning het beste kunt isoleren? Ontdek het via Ikwoon.