Chat with us, powered by LiveChat

De Hoeven Energie

Het initiatief De Hoeven Energie heeft tot doel om duurzaamheid in de wijk De Hoeven in Houten te stimuleren. Voor de bewoners houdt dit concreet in: meer wooncomfort, minder kosten, goed voor het milieu.

Houten, Nederland

Het initiatief De Hoeven Energie heeft tot doel om duurzaamheid in de wijk De Hoeven in Houten te stimuleren. Voor de bewoners houdt dit concreet in: meer wooncomfort, minder kosten, goed voor het milieu. Door samen te werken, kunnen we meer mogelijk maken. Het inventariseren van gemeenschappelijke doelen/wensen maakt dat we niet allemaal zelf het wiel hoeven uit vinden. Dat helpt ons zeker bij de realisatie van die doelen/wensen. We kunnen van elkaars ervaring en kennis gebruik maken. Dat levert groepskracht op die ons in staat stelt om zo snel mogelijk een project aan te pakken en te realiseren tegen zo beperkt mogelijke kosten.

Het initiatief De Hoeven Energie heeft tot doel om in de wijk De Hoeven van de gemeente Houten duurzaamheid te stimuleren. Voor de bewoners betekent dit:
– Meer wooncomfort
– Minder kosten
– Goed voor het milieu

Als De Hoeven Energie vervullen we vier rollen:
De Betrouwbare Buur: via De Hoeven Energie kun je in contact komen met buurtbewoners die zelf al van alles hebben gedaan in en aan het huis;
De Buurtautoriteit: van De Hoeven Energie krijg je relevante informatie over hoe de energietransitie uitpakt voor specifiek De Hoeven (en wat dan handig is om te doen in het verlengde hiervan);
De Buurtexperimentator: met De Hoeven Energie kun je sparren over jouw ideeën, met name als je iets nieuws wilt gaan uitproberen. Wellicht kan De Hoeven Energie je zelfs helpen die plannen te realiseren. Daarna deelt De Hoeven Energie ervaringen met zowel eigen bewoners als de centrale Houtense organisaties.
De Buurtverbinder: De Hoeven Energie brengt bewoners bij en tot elkaar om zinvolle discussies te voeren over wat de energietransitie voor bewoners van onze wijk betekent.

Meer weten?

Woon je in De Hoeven en wil je meer informatie? Neem contact met ons op!
Dit is onze site: www.dehoevenenergie.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier ook.

We horen ook graag van mensen in de wijk die actief willen bijdragen! Specifieke kennis is niet vereist, ook mensen met enthousiasme, communicatie- en organisatietalent zijn welkom!

Over dit lokale initiatief

Haal meer energie uit de wijk
De Hoeven Energie