Heb jij ook wel eens dat de kamers in jouw huis verschillen in temperatuur? Je draait de thermostaat nog maar wat hoger. Gevolg: het wordt te warm en je stookt onnodig veel gas! CV-optimalisatie kan een oplossing zijn, zodat je in elke kamer van je huis comfortabel en warm kan zitten.

Bij CV-optimalisatie wordt jouw comfort verbeterd, omdat alle kamers in huis de gewenste temperatuur krijgen. Dan kan je overal lekker warm zitten. Van alle radiatoren wordt het verschil in temperatuur tussen het instromende en het uitstromende water gecontroleerd en (eventueel) gecorrigeerd. Na dit waterzijdig inregelen van je CV-installatie zal deze efficiënter functioneren.

Niet elke installatie heeft geschikte radiatorkranen voor het waterzijdig inregelen. Deze kan je in dat geval vervangen, de kosten hiervoor wegen niet op tegen de besparing van het waterzijdig inregelen. Een beparing kan wel oplopen van 15% tot 30%! Als je een HR combiketel combineert met waterzijdig ingeregelde radiatorkranen wordt de besparing alleen maar groter.

Wil je graag een CV-optimalisatie in jouw huis laten uitvoeren? Kijk of in jouw buurt een initiatief dit voor je kan doen. Veel initiatieven bieden deze dienst speciaal voor jou aan. Het is een eenvoudige manier om met je huidige installaties energie te besparen. Is er geen initiatief in jouw buurt, kijk dan of er een bedrijf is die het bij jou kan uitvoeren.