Chat with us, powered by LiveChat

EigenWijkse Energie Coöperatie

De EigenWijkse Energie Coöperatie is hét duurzame energiebedrijf voor Wijk. Wij realiseren projecten, met name zonnedaken en laadpalen, en leveren gas en licht: niet duurder, wél beter! Bovendien geven wij adviezen aan bewoners via ons Energieloket over hoe ze geld en energie kunnen besparen en verduurzamen.

Steenstraat 2, 3961 VP Wijk bij Duurstede, Nederland

EigenWijkse Energie Coöperatie | om : het lokale écht groene energiebedrijf van Wijk bij Duurstede We realiseren zonne-energie projecten, plaatsen laadpalen en geven besparingsadviezen. En we leveren natuurlijk de groenste stroom van Nederland (èn gas) tegen concurrerende prijzen.

Begin 2012 kwam een aantal mensen bij elkaar om na te denken over het oprichten van een eigen lokaal energiebedrijf. Want waarom zou je de winst die met energielevering gemaakt wordt weg laten vloeien naar anonieme aandeelhouders ver weg als je het ook zelf in je eigen gemeenschap kan regelen?
Energie hebben we iedere dag nodig. En de prijzen van kolen, olie en gas worden iedere dag duurder. Terwijl energie uit duurzame bronnen steeds goedkoper wordt. En trouwens ook veel schoner is.
Daarom zeggen wij: “energie van, voor en door ons zelf!”

Op 25 januari 2013 is de EigenWijkse Energie Coöperatie officieel opgericht. Het bestuur bestaat momenteel uit Henk Muis, Rob Willems, Gerrit Taute, Joke van Nobelen, Jan Bogerd en Sarida van der Meer. Als je lid wordt van de coöperatie dan ben je in feite baas van je eigen energiebedrijf. Inmiddels zijn we met 250 leden. We hebben tot nu toe vier grote projecten gerealiseerd: 165 zonnepanelen op het Revius, 505 panelen op de voormalige steenoven Bosscherwaarden: de Stroomfabriek, 480 zonnepanelen op de Judohal en 1350 panelen op de MFA hal van Sportpark Mariënhoeve. En we hebben samen met Viveste een collectief zonnedak gerealiseerd op de flat aan de Dirk Fockstraat voor huurders. Sinds 2018 hebben we 24 laadpunten voor elektrische auto’s geïnstalleerd. Sinds de zomer van 2015 kunnen we ook gas en licht leveren. Tot nu toe leveren we aan 350 klanten lokaal geproduceerde duurzame energie. Daarnaast geven we met het Energieloket adviezen over hoe je energie kan besparen en verduurzamen in je eigen huis. Stap ook over op de EigenWijkse Energie Coöperatie, niet duurder, wél beter want de winst wordt weer in nieuwe groene projecten gestopt!

Over dit lokale initiatief

Wordt ook klant van EigenWijkse | om en gebruik alleen nog maar échte EigenWijkse zonnestroom (en zeewind van onze collega-coöperaties...)
EigenWijkse Energie Coöperatie