Duurzame energiecoöperatie BENG!

De Bilt, Nederland

Wij zijn BENG! Wij gaan voor energieneutraal gemeente De Bilt.

Om dat te bereiken brengen we bewoners in beweging om huizen en gebouwen optimaal te isoleren. Want dan hebben we minder energie nodig.

We laten de zon en wind voor ons werken. Met zonnepanelen op grote en kleine daken zorgen we zelf voor onze energie. Warmte halen we uit het water en de bodem. 

Met bedrijven en bewoners gaan we op zoek naar locaties voor het opwekken van groene stroom en warmte. Ze worden mede-eigenaar van windparken en  zonnevelden. En met de winst uit wind en zon verbeteren we samen onze wijken.

Bij BENG! stimuleren we bewoners het heft in eigen handen te nemen om alle zes dorpen in de gemeente De Bilt te verduurzamen. Met behoud van landschap en karakter. Zodat onze kinderen en kleinkinderen hier net zo comfortabel kunnen wonen als wij.

BENG! brengt positieve energie. Van en voor bewoners en ondernemers.

We hebben inmiddels ruim 400 leden. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Of kijk hoe je kunt overstappen op Biltstroom, groene stroom uit Biltse bron! www.biltstroom.nl. De coöperatie Biltstroom is in 2018 opgericht door BENG! om collectieve zonnedaken mogelijk te maken met de postcoderoos. Investeerders worden lid van Biltstroom en beheren hun eigen zonnestroomcentrale.

 

 

Over dit lokale initiatief

De Bilt energieneutraal
Energie coöperatie BENG!