Met de EnergieAmbassadeur in gesprek online

1 januari 2024 - 31 december 2024

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Energie-U geeft gratis online advies om energie te besparen.

Advies op afstand

Je krijgt advies van een behulpzame EnergieAmbassadeur via een online of telefonisch gesprek. Dit advies kan je een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen. En het kan je verder helpen met het nemen van vervolgstappen om je huis energiezuiniger te maken. De energie ambassadeur kijkt met je mee naar het energieverbruik in je woning en geeft aanwijzingen welke stappen je kunt nemen om energie (en dus geld) te besparen en je woning te verduurzamen.

Wie zijn wij?

De EnergieAmbassadeurs van Energie-U zijn vrijwilligers. Zij hebben kennis en ervaring met het verduurzamen van woningen en het besparen van energie. Zij willen graag deze kennis delen met mensen die ook energie willen besparen. Het online team geeft je graag advies op afstand via een éénmalig Zoom- of telefoongesprek van 30 minuten. Dit advies is kosteloos.

Meld je aan voor een energie gesprek hier om een afspraak te maken.

Wat zeggen bewoners?

Bewoner Henk uit Utrecht-Oost:

“Wij wilden onze woning uit 1935 energiezuiniger maken. Maar waar begin je? Zonnepanelen? Isolatieglas? Of iets met het dak? Met zijn enthousiasme heeft de energie ambassadeur ons helder uitgelegd hoe wij ons huis energiezuiniger kunnen maken en welke stappen wij de komende jaren kunnen ondernemen om dat te realiseren. Duidelijke informatie en een globaal stappenplan heeft ons erg geholpen om zelf een meerjarenplan met verduurzamingsmaatregelen te maken, zodat het ook financieel haalbaar is. Ik kan een gesprek zeker aanraden. Je steekt er wat van op en je krijgt tips om zelf verder aan de slag te gaan”.

Bewoner Bas uit Lunetten:

“Onze CV ketel vertoonde kuren, dus wij vroegen ons af of we het beste simpelweg een nieuwe HR ketel moesten laten installeren of voor een andere (duurzamere) optie moesten gaan. De energie ambassadeur kon ons alle opties uitleggen en was goed op de hoogte van de warmtetransitie plannen van de gemeente. Op basis van het advies hebben we besloten om een nieuwe CV ketel te laten installeren zodat we later bij de wijkgerichte aanpak van de gemeente kunnen aanhaken.”

EnergieAmbassadeur

Op onderstaande kaart kun je zien in welke wijken en buurten een EnergieAmbassadeur actief is. Veel huiseigenaren willen energiezuiniger leven, maar hebben vragen en weten niet waar te beginnen. EnergieAmbassadeurs kunnen helpen. Zij volgden speciale cursussen en hebben praktijkervaring. EnergieAmbassadeurs staan klaar om je te begeleiden bij het besparen van energie. Wil je een gratis gesprek met een EnergieAmbassadeur, thuis of online? Neem dan contact op met Marjon Boers van Energie-U. Marjon zoekt dan voor je uit welke EnergieAmbassadeur in de buurt beschikbaar is en koppelt de juiste persoon passend bij jouw vraag.

Marjon Boers
Coördinator EnergieAmbassadeurs bereikbaar via [email protected]

Meer weten over EnergieAmbassadeurs? Kijk op deze pagina van Energie-U.

Informatie

1 januari 2024 - 31 december 2024

Op afspraak

Online of telefonisch

https://www.energie-u.nl/activiteiten/woningverduurzaming/energiegesprek/online

Met de EnergieAmbassadeur in gesprek online