Chat with us, powered by LiveChat

EnergieRijk Houten

Houten, Nederland

EnergieRijk Houten ondersteunt alle inwoners van de gemeente Houten met informatie over en hulp bij het energiezuiniger maken van hun woning.

Dit doen we met:

*Informatie over energie besparen en duurzame energie opwekken
Vragen over isoleren, ventileren, warmtepompen, zonnepanelen, HR++glas of andere simpele of grote energiebesparende maatregelen voor jouw huis?

In het maandelijkse EnergieBespaarCafé staan de energieambassadeurs je graag te woord en helpen ze je verder. Ook op onze website geven we veel informatie. Verder organiseren we regelmatig thema-avonden en workshops.

Met de EnergieVoorbeeldWoningen maken we inzichtelijk wat moet je weten en kunt doen om jouw zelfde soort huis duurzamer te gaan maken. Ook kun je je laten inspireren door de verhalen na bewoners die al veel hebben gedaan om hun huis energiezuinig of nul op de meter te maken: Inspiratiewoningen.

*Collectieve inkoopacties
Meerdere keren per jaar organiseren we collectieve inkoopacties voor isolatie maatregelen en zonnepanelen op eigen dak. Houd deze website en de website van ERH in de gaten voor de lopende of aangekondigde collectieve acties.

*Ondersteuning van wijkinitiatieven
Werken aan het energiezuiniger maken van je huis kan heel goed samen met je buren op wijkniveau. Als buurtgenoot weet je wat er speelt en nodig is. In Houten met veel dezelfde soorten woningen per wijk helpen we wijkinitiatieven met het bedenken en organiseren van collectieve inkoopacties, informatieavonden en andere acties. In de Sloten gaan bewoners in 2022 aan de slag met hun tweede ronde collectieve acties. In de Slagen en de Gaarden zijn bewoners in oktober 2021 van start gegaan met een ronde langs al hun buurtbewoners met de vraag of ze een enquete willen invullen over de wensen en ideeën op het gebied van het verduurzamen van de huizen. Met de uitkomsten daarvan gaan ze kijken wat ze gezamenlijk  met de buurt kunnen organiseren.

*Voor bewoners door bewoners
Samen met een grote groep actieve en enthousiaste vrijwilligers die expertise hebben, heel veel uitzoekwerk doen, nieuwe ideeën hebben en altijd bereid zijn om een handje te helpen, doen we al deze dingen en nog veel meer. Iedereen draagt op zijn en haar eigen wijze bij. De vrijwilligers vormen ook het warmtescanteam, het CV-optimalisatieteam, de energieambassadeurs en de warmtepompenvraagbaak- en fietstocht.

EnergieRijk Houten werkt onafhankelijk en belangeloos en wordt gesteund door Gemeente Houten en Duurzaamheidsfonds Houten.

Over dit lokale initiatief

Informeert en helpt alle bewoners van Houten met het energiezuiniger maken van hun woning
EnergieRijk Houten