CV-optimalisatie

doorlopend

Waarom CV-Optimalisatie?
Met het optimaliseren van je CV en het waterzijdig inregelen van je radiatoren kun je tot soms 20% op je energiekosten voor gas besparen. 80% van de CV’s in Nederland staan nog op de standaard fabrieksinstellingen en zijn niet optimaal ingeregeld naar de lokale situatie bij de bewoner. Daar valt energie te besparen! Daarnaast verhoogt het waterzijdig inregelen het comfort in de leefruimtes, doordat de ruimtes meer gelijkmatig verwarmd worden en de ketel zuiniger draait.

ZET ‘M OP 60
Op dit moment loopt er een landelijke campagne van Urgenda: Zet ‘m op 60. EnergieRijk Houten heeft zich aangesloten bij deze campagne. Omdat de meeste CV-ketels nog op de fabrieksinstelling van 80ºC staan, maar  efficiënter op 60ºC werken. Met instructies van een minuut die iedereen kan uitvoeren kun je deze instellingen op jouw ketel veranderen en zo bespaar je in 1 minuut wel euro 60,- per jaar! Want deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche.

Op de website Zet ‘m op 60 staan hele duidelijke, simpele instructiefilmpjes van heel veel verschillende CV-ketels. Check of die van jou er tussen zit en ga aan de slag. Of lees hier de flyer en scan de qr code.

Wie helpt je met CV-Optimalisatie?
EnergieRijk Houten heeft een goed opgeleid CV-optimalisatieteam. Zij staan de bewoners van de gemeente Houten bij met:
• informatie, raad en daad over het cv-optimalisatietraject.
• uitleg van de warmtemeetapparatuur. Je kan voor € 10,- metertjes aanschaffen bij het team.
• doorverwijzing naar of overleg met een externe CV-optimalisatiespecialist voor werkzaamheden die een bewoner niet zelf kan/wil doen.

Wat kunnen de vrijwilligers van EnergieRijk Houten voor je doen?
Een bezoek duurt ongeveer een uur. Twee CV-optimalisatieteamleden komen bij je langs en kijken samen met de bewoner naar de specifieke situatie van de bewoner. Ze leggen vervolgens stap voor stap uit welke stappen je kan zetten en hoe dit aan te pakken. Ze adviseren alleen en kunnen eventueel doorverwijzen naar een specialist. Nu in tijden van Corona wordt gezocht naar een alternatieve manier om geïnteresseerde bewoners te informeren via online  sessies. Als hierover meer bekend is wordt deze informatie aangevuld.