Chat with us, powered by LiveChat

Energie VoorbeeldWoningen

doorlopend

Wat zijn EnergieVoorbeeldWoningen?
Voor totaal 40 verschillende typen woningen (die weer gelijk zijn aan tien tot tientallen woningen van hetzelfde type, op verschillende plaatsen) worden de mogelijkheden in kaart gebracht om de woning te verduurzamen. Deze mogelijkheden worden beschreven in een adviesrapport. De Adviesrapporten zijn online te raadplegen. Ook is bij de meeste woningen opgetekend in de vervolgacties wat de bewoners ondertussen hebben gedaan om hun woning energiezuiniger te maken op het gebied van isolatie, ventilatie, verwarming en opwekking.

Een grote bron van nuttige informatie voor jouw huis, bij jou in de buurt. Dus, heb je nog vragen dan kun je die altijd stellen via de energieambassadeurs of we kunnen je in contact brengen met de bewoners van jouw EnergieVoorbeeldWoning.

Adviesrapport
-Van de bevindingen worden rapportages gemaakt waarin de verschillende opties staan vermeld met betrekking tot de besparingen die mogelijk zijn, bij een enkele wat ze bij benadering gaan kosten en – niet onbelangrijk – wat het oplevert aan comfort.
-Bij woning 1 t/m 9 en nr. 20 is de woning onderzocht in de staat zoals deze nu is. Bij de overige woningen is bij het onderzoek uitgegaan van de originele bouwtekeningen. Het kan dus zijn dat op de foto al zonnepanelen zijn te zien, terwijl in de rapportage nog wordt geadviseerd deze te plaatsen.
-Er worden geen energielabels meegenomen in de beschrijvingen en adviezen. Het energielabel kijkt namelijk niet alleen naar de isolatie van het huis, maar ook naar duurzame energieopwekking. Voorbeeld: met veel zonnepanelen behaal je makkelijk een hoger energielabel, ook al is de schil van het huis dan bijvoorbeeld nog niet of niet optimaal geïsoleerd.
-De in de rapportages genoemde bedragen en besparingen zijn zo goed mogelijk ingeschat, maar tegelijkertijd indicatief. Dit komt omdat de daadwerkelijke besparingen ook afhangen van zaken als de samenstelling van het huishouden, het bewonersgedrag, etc. Daarnaast zijn de genoemde investeringen gebaseerd op marktprijzen, die ook weer kunnen verschillen al naar gelang de uitvoering, de aannemer/installateur en specifieke omstandigheden