Warmtescan

Winter 2021-2022

Met een warmtescan wordt er via infraroodbeelden gescand op warmtelekken en koudebruggen. Dit soort informatie kan helpen inzicht te geven waar je kunt beginnen met energie besparen. De resultaten van de warmtescan worden verwerkt in een rapportage. Met deze informatie is het voor bewoners vervolgens gemakkelijker om isolatie- of andere maatregelen te nemen om de warmte- en koudehuishouding optimaal te regelen in hun huis.

Wie doet de warmtescan?
In de gemeente Houten hebben we 15 vrijwilligers die gezamenlijk het Houtense warmtescanteam vormen. Dit zijn vrijwilligers van Energierijk Houten en De Hoeven Energie, beiden inwonersinitiatieven. We hebben momenteel drie infraroodcamera’s beschikbaar.

Hoe gaat een warmtescan in zijn werk en wat kost het?
Na aanmelding krijg je, als de weersomstandigheden goed zijn voor het maken van een warmtescan, een datumlijst om aan te geven wanneer je aanwezig bent. Vervolgens krijg je een dag voordat we langskomen bericht en het verzoek om je thermostaat minimaal 3 uur van te voren op 21 graden te zetten, alle radiatoren in je huis open te draaien, de gordijnen open te laten en alle binnendeuren open te zetten. Dit om te zorgen dat je huis zo gelijkmatig mogelijk verwarmd is.
Na afloop wordt er een rapport samengesteld dat enkele weken later (en na betaling) per email wordt toegezonden.
De kosten zijn € 20,- per woning.

Wanneer?
Zodra de omstandigheden het toelaten en het koud genoeg is, worden de afspraken ingepland en gaan de teams op pad. Er is op dit moment een wachtlijst met ca.90 adressen. darom is de wachtlijst gesloten. Aanmelden betekent hopelijk een scan in de winter 2021-2022. Het kan dus even duren voor je aan de beurt bent.

Informatie

Houten

Warmtescan