Denk mee over het energiesysteem van de toekomst

Publicatiedatum: 14 februari 2024

Provincie Utrecht hoort graag jouw mening! Om in 2050 klimaatneutraal te zijn, zijn grote veranderingen nodig in ons energiesysteem. Niet alleen de manier waarop energie wordt opgewekt gaat veranderen, maar ook het transporteren, opslaan en gebruiken. Wat vind je daarin belangrijk? Jouw input wordt meegenomen in de Energievisie van de provincie Utrecht, die samen met gemeenten en netbeheerders wordt opgesteld.

Energievisie in een notendop

Het energiesysteem heeft invloed op hoe we wonen, werken, reizen en produceren. Het bepaalt bijvoorbeeld hoe we onze woningen verwarmen en hoe we omgaan met de opslag van energie. De keuzes die we de komende jaren maken, zijn van groot belang voor de toekomst. Deze Energievisie schetst een toekomstbeeld van het energiesysteem en de ontwikkelingen tot 2050.

Doe je mee aan de raadpleging?

Ga naar www.raadpleging-energievisie.nl om deel te nemen aan de raadpleging. Het beantwoorden van de vragen duurt ongeveer 15 minuten. Meedoen kan tot en met zondag 3 maart. Je deelname is anoniem, dus niemand kan zien dat je hebt meegedaan en welke antwoorden je hebt gegeven.