Ga op bezoek bij een duurzaam huis

Publicatiedatum: 21 februari 2023

Vier enthousiaste huiseigenaren leiden je op 6, 11, 19 en 26 maart rond door hun duurzame woning. Tijdens deze thematours vertellen Theo en Regina, Michel, Jochem en Rijk hoe zij hun huis stap voor stap energiezuinig of zelfs aardgasvrij maakten.

Iedereen die ideeën wil opdoen voor zijn eigen huis of vragen heeft over het verduurzamen van een woning, is van harte welkom bij één van de huizen! Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Houten: 6 maart
Theo en Regina Jansen uit Houten vertellen je op maandag 6 maart om 19:30 uur alles over hoe je stap voor stap verduurzaamd. “Wij zijn ontzettend enthousiast over ons duurzame huis en we hopen dat we met onze thematour mensen op weg kunnen helpen om dit ook te bereiken. Zelfs een wat lastiger huis, zoals ons huis, kan nul op de meter krijgen!”, vertellen Theo en Regina.

Update: Theo en Regina stellen hun huis een extra dag open! Zaterdag 18 maart om 10 uur.

De Bilt: 11 maart
Op zaterdag 11 maart om 10:00 uur geeft Michel uit De Bilt uitleg over energiezuinig en prettig wonen.

Utrecht: 19 maart
Jochem uit Utrecht vertelt op zondag 19 maart om 10:00 uur over zijn bijna aardgasvrije jaren ’30-woning.

Utrechtse Heuvelrug: 26 maart
En op zondag 26 maart om 14:00 uur kun je bij Rijk uit Leersum alles leren over aardwarmte en isoleren.

De thematours

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met een interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. Tijdens deze tours leiden de huiseigenaren je rond en vertellen ze vanuit eigen ervaring hoe ze hun woning hebben verduurzaamd. De thematours worden georganiseerd in samenwerking met gemeentes uit de regio Utrecht. Zij moedigen inwoners aan om op bezoek te gaan bij een thematour om zo ideeën op te doen voor hun eigen woning.