De Ronde Venen – Jouw Huis Slimmer De Ronde Venen | Jouw Huis Slimmer

Welkom bij De Ronde Venen

De Ronde Venen wil vanaf 2040 een klimaatneutrale gemeente zijn. Dat wil zeggen dat we de komende jaren evenveel energie gaan opwekken als dat we gebruiken. Die energie wekken we dan op uit zon, wind of bijvoorbeeld aardwarmte. Samen met inwoners, bedrijven, belangengroepen, landeigenaren en energieleveranciers gaan we aan de slag. Want een gezonde wereld om in te wonen willen we allemaal. U doet toch ook mee?

Inkoopactie

Grootschalige advies- en inkoopactie

We helpen met het verduurzamen van je woning en het verlagen van je energierekening. Deze actie geldt onder andere voor zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas. Bespaar je mee?

Subsidies

Subsidie groen dak of groene gevel

Een koele woning tijdens een hete, droge zomer? Of tijdens koude winters de warmte zoveel mogelijk binnenshuis houden? Een prettige omgeving voor insecten, vlinders en vogel creëren? Daarvoor biedt een groen dak of groene gevel de oplossing. Lees meer over deze subsidie.

Subsidie groene leges

Heb je bouwplannen en ben je van plan daarbij in te zetten op duurzaamheid? Mogelijk kom je in aanmerking voor een subsidie van de leges die je betaalt voor de omgevingsvergunning. Lees hier meer over deze subsidie.

Vragen?

Vragen kunt u mailen naar [email protected]. Via de nieuwsbrief van Duurzaam De Ronde Venen kunnen we u op de hoogte houden van bijvoorbeeld toekomstige subsidies en acties zoals gezamenlijke inkoopacties. U kunt zich hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

 

 

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Aanvragen energielabel duurder in 2021

Huiseigenaren die voor 1 januari 2021 een energielabel aanvragen, kunnen veel geld besparen. Nu kan zo’n keurmerk nog online worden aangevraagd op deze pagina en dat kost gemiddeld 7,50 euro. Na 1 januari komt na de aanvraag een controleur kijken en dan kan de prijs oplopen tot bijna 200 euro. Een energielabel is verplicht als mensen hun huis willen verkopen of verhuren. Het keurmerk laat onder meer zien hoe goed het huis geïsoleerd is. De overheid wil op deze manier stimuleren dat eigenaren hun huis energiezuiniger maken door het bijvoorbeeld beter te isoleren en een zuiniger verwarmingssysteem aan te leggen. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Bij verkoop van het huis moet dat voorlopige energielabel zijn omgezet in een definitief energielabel. Dat kan nu dus nog eenvoudig en goedkoop online, maar moet na 1 januari met een controleur. 10 jaar geldig “Het nieuwe energielabel jaagt mensen alleen op kosten en biedt geen extra perspectief voor het verduurzamen van je huis”, zegt directeur Van de Velde van de Vereniging Eigen Huis (VEH). Ze noemt de invoering van het nieuwe label onbegrijpelijk, ook omdat de Tweede Kamer er kritiek op heeft. Volgens VEH hoeft een keurmerk waarbij een controleur betrokken is geweest ook niet per se beter te zijn dan een energielabel dat alleen online is aangevraagd, omdat bij de online aanvraag allerlei documenten en foto’s kunnen worden bijgevoegd. Een energielabel is tien jaar geldig. Wie van plan is om langer in z’n huidige huis te blijven wonen, hoeft nu dus geen actie te ondernemen. bron: NOS

Subsidie groene leges

Heb je bouwplannen en ben je van plan daarbij in te zetten op duurzaamheid? Mogelijk kom je in aanmerking voor een subsidie van de leges die je betaalt voor de omgevingsvergunning.