Welkom bij De Ronde Venen

De Ronde Venen wil vanaf 2040 een klimaatneutrale gemeente zijn. Dat wil zeggen dat we de komende jaren evenveel energie gaan opwekken als dat we gebruiken. Die energie wekken we dan op uit zon, wind of bijvoorbeeld aardwarmte. Samen met inwoners, bedrijven, belangengroepen, landeigenaren en energieleveranciers gaan we aan de slag. Want een gezonde wereld om in te wonen willen we allemaal. U doet toch ook mee?

 

Subsidies

Subsidie groen dak of groene gevel

Een koele woning tijdens een hete, droge zomer? Of tijdens koude winters de warmte zoveel mogelijk binnenshuis houden? Een prettige omgeving voor insecten, vlinders en vogel creëren? Daarvoor biedt een groen dak of groene gevel de oplossing. Lees meer over deze subsidie.

Subsidie groene leges

Heb je bouwplannen en ben je van plan daarbij in te zetten op duurzaamheid? Mogelijk kom je in aanmerking voor een subsidie van de leges die je betaalt voor de omgevingsvergunning. Lees hier meer over deze subsidie.

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Subsidie groene leges

Heb je bouwplannen en ben je van plan daarbij in te zetten op duurzaamheid? Mogelijk kom je in aanmerking voor een subsidie van de leges die je betaalt voor de omgevingsvergunning.

Dak of gevel vergroenen? Vraag subsidie aan bij de gemeente

Een koele woning tijdens een hete, droge zomer? Of juist tijdens koude winters de warmte zoveel mogelijk binnenshuis houden? Een prettige omgeving voor insecten, vlinders en vogels creëren? Daarvoor biedt een groen dak of groene gevel de oplossing.

Tijdelijk meer subsidie op isolatie

Particuliere huiseigenaren en VvE’s worden tegemoet gekomen in deze onzekere tijden. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft besloten om de subsidiebedragen tijdelijk te verhogen voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Het gaat om een tijdelijke verhoging van 20% naar 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. Periode Particuliere huiseigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat VvE’s hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw. Deadline Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend bij de RVO om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging. De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. Lees hier als huiseigenaar en hier als VvE meer informatie over het aanvragen van de subsidie.