Welkom op Jouw Huis Slimmer!

Welkom op het onafhankelijke energieplatform van de gemeente De Bilt. Wil je meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen en warmtepomp? Over je energieverbruik? Of ben je benieuwd naar subsidies en financieringsvormen voor verduurzaming van jouw woning? Jouw Huis Slimmer helpt je verder met advies op maat.

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Energieambassadeurs uit jouw gemeente helpen je verder

De 350 leden van energiecoöperatie BENG! streven naar een energieneutrale gemeente De Bilt. Dus: zoveel mogelijk energie besparen en daarnaast zorgen voor lokale opwek van groene energie, bijvoorbeeld via de postcoderoos projecten van Biltstroom! Ons team energieambassadeurs organiseert geregeld informatiebijeenkomsten waar je als huiseigenaar in De Bilt jouw voordeel mee kunt doen. Ga snel naar www.beng2030.nl voor de laatste berichtgeving. Inwoner van gemeente De Bilt? Doe mee en word lid! Samen delen we kennis op weg naar een energieneutrale toekomst.  

Initiatieven

KlimaatGesprekken

Klimaatvriendelijke keuzes: Het nieuwe normaal!

Bekijk initiatief
Duurzame energiecoöperatie BENG!

De Bilt energieneutraal in 2030

Bekijk initiatief