Welkom op Jouw Huis Slimmer!

Welkom op het onafhankelijke energieplatform van de gemeente De Bilt. Wil je meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen en warmtepomp? Over je energieverbruik? Of ben je benieuwd naar subsidies en financieringsvormen voor verduurzaming van jouw woning? Jouw Huis Slimmer helpt je verder met advies op maat.

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Zonnepanelen informatieavond

Energiecoöperatie BENG! organiseert ook in 2019 weer maandelijks informatieavonden over zonnepanelen voor inwoners van gemeente De Bilt. De volgende huiskamerbijeenkomst wordt gehouden op 12 februari in De Bilt, onder leiding van een onafhankelijk deskundige. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via [email protected] U ontvangt bericht over tijd en plaats. Neem de energierekening mee om inzicht te krijgen in uw verbruik. Kunt u in februari niet? De volgende bijeenkomst is op 12 maart. BENG! is de lokale duurzame energiecoöperatie voor en door inwoners van de gemeente. De meer dan 300 leden streven naar een energieneutraal De Bilt in 2030. In 2019 organiseert BENG! geregeld informatiebijeenkomsten over diverse onderwerpen (onder meer zonnepanelen, warmtepompen, financiering). Meer informatie in de agenda op www.beng2030.nl.

Initiatieven

KlimaatGesprekken

Klimaatvriendelijke keuzes: Het nieuwe normaal!

Bekijk initiatief
Duurzame energiecoöperatie BENG!

De Bilt energieneutraal in 2030

Bekijk initiatief