Welkom bij het energieloket van Houten!

Op deze website kun je terecht met ál je vragen over duurzame energie. De gemeente Houten en het energieloket Jouw Huis Slimmer helpen je graag verder met de verduurzaming van je woning. Kijk en klik rond op de site en laat je inspireren. Wil je liever persoonlijk contact? Bel ons gerust via 085 48 58 379 of neem contact op via het contactformulier.

Begin met energie op Jouw Huis Slimmer.

 

Inkoopactie woningisolatie van EnergieRijk Houten
Het initiatief EnergieRijk Houten houdt op dit moment een inkoopactie. Klik hier om je aan te melden voor de inkoopactie tot 30 april 2019.

Binnenkort in jouw Gemeente

Activiteit
Door initiatief: EnergieRijk Houten

Collectieve inkoop actie voor vloer- en/of spouwmuur-isolatie. Verlengd t/m 30 april 2019. Aanmelden kan via de speciale actiepagina op jouwhuisslimmer.nl
Activiteit
Door initiatief: EnergieRijk Houten

EnergieBespaarCafé

11 mei 2019 |
10.00-14.00 |
Wijkcentrum Schoneveld
11
mei

De energie-ambassadeurs van Houten zitten iedere 2e zaterdag van de maand klaar voor een goed gesprek en alle vragen over isolatie, ventilatie & comfort; energiegebruikers & besparing; gas, verwarming & warmtepompen; elektriciteit & opwekking met zonnepanelen en terugverdientijd en duurzaamheid. Bovendien kunnen ze je meer vertellen...

Bewonersverhalen

Klik verder...

Frans over energiebesparing


Ik wilde graag zonnepanelen aanschaffen, maar hoeveel energieverbruik ik nu? Lees meer oer de zoektocht van Frans in huis waar hij veel energie verbruikt en de meeste energie kon besparen!

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Thema-avond 8 april: Slim ventileren

We hebben met De Hoeven Energie al veel aandacht gegeven aan isoleren, energiezuinig gedrag en zelf energie opwekken. Maar hoe zorg je nou dat de warmte niet met de ventilatielucht jouw huis uit gaat? En hoe zorg je voor frisse, verse lucht die niet koud is? Je hoort het tijdens de komende thema-avond. Tijdens deze avond behandelen we thema’s als: Wat houdt ventilatie in? Wanneer is er voldoende ventilatie? Wanneer moeten de ramen open? En wanneer niet? Hierbij zoomen we in op de bouw- en gebruikswijzen van de huizen in de Hoeven. In die context zijn bepaalde oplossingen makkelijker en mooier dan andere, met bijbehorende prijsverschillen. Daarnaast bespreken we een ventilatieplan voor een huis in de Hoeven. Tijdens de avond zullen we ook wat interessante producten laten zien. Onze vrijwilligers zijn recent op bezoek geweest bij het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) en de kennis die we daar hebben opgedaan delen we graag. Aan het eind van de avond is er dan ook de mogelijkheid kennis te maken met deze producten en met een aantal andere hulpmiddelen en oplossingen. Ben jij erbij op 8 april in het Wellant College? Aanmelden mag (niet verplicht) via het contactformulier op www.dehoevenenergie.nl.

Initiatieven

Ecowijk Mandora

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Bekijk initiatief
EnergieRijk Houten

Houten-breed bewonersinitiatief dat jou als bewoner informeert en ondersteunt in het verduurzamen van je woning

Bekijk initiatief
Coöperatie Opgewekt Houten

Versnel de overgang naar duurzame energie

Bekijk initiatief
De Hoeven Energie

Haal meer energie uit de wijk

Bekijk initiatief