Welkom bij het energieloket van Houten!

Op deze website kun je terecht met ál je vragen over duurzame energie. De gemeente Houten en het energieloket Jouw Huis Slimmer helpen je graag verder met de verduurzaming van je woning. Kijk en klik rond op de site en laat je inspireren. Wil je liever persoonlijk contact? Bel ons gerust via 085 48 58 379 of neem contact op via het contactformulier.

Begin met energie op Jouw Huis Slimmer.

Bewonersverhalen

Klik verder...

Frans over energiebesparing


Ik wilde graag zonnepanelen aanschaffen, maar hoeveel energieverbruik ik nu? Lees meer oer de zoektocht van Frans in huis waar hij veel energie verbruikt en de meeste energie kon besparen!

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Wordt jouw woning energieneutraal? Kom naar het bewonersdebat!

Het energieverbruik in onze woningen moet omlaag. Daarvoor gaan we bewust om met energie, isoleren we onze woningen, schaffen we energiezuinige apparaten aan en nemen zonnepanelen als het kan. Maar tot hoever zijn we bereid te gaan? Denk jij al na of je woning energieneutraal kan worden? Daarover is op 19 november een debat. Tijdens het debat willen we hierover van gedachten wisselen met elkaar, en zo elkaar helpen onze mening verder te vormen. We doen dit aan de hand van discussies met de zaal over enkele stellingen, en gebruiken het lagerhuisdebat als werkvorm. Tijdens de avond zullen enkele sprekers nader ingaan op het thema voorafgaand aan de discussies. Over welke stelling wil jij discussiëren? Je kunt je stelling per mail aanleveren bij: [email protected] Enkele voorbeelden van stellingen zijn: Huishoudens moeten van het gas af De gemeente moet eerst duidelijkheid geven voordat ik investeer De CV ketel vervangen door een warmtepomp is een goede optie Het debat wordt georganiseerd voor en door bewoners en is een initiatief van De Hoeven Energie. Datum en locatie: 19 november 2018, 20:00 in het Wellantcollege, Randhoeve 2 te Houten. Tot dan!

Initiatieven

EnergieRijk Houten
Coöperatie Opgewekt Houten

Versnel de overgang naar duurzame energie

Bekijk initiatief
De Hoeven Energie

Haal meer energie uit de wijk

Bekijk initiatief