Welkom bij het energieloket van Houten!

Op deze website kun je terecht met ál je vragen over duurzame energie. De gemeente Houten en het energieloket Jouw Huis Slimmer helpen je graag verder met de verduurzaming van je woning. Kijk en klik rond op de site en laat je inspireren. Wil je liever persoonlijk contact? Bel ons gerust via 085 48 58 379 of neem contact op via het contactformulier.

Begin met energie op Jouw Huis Slimmer.

Binnenkort in jouw Gemeente

Activiteit
Door initiatief: De Hoeven Energie

Bewonersdebat over energieneutraal wonen door De Hoeven Energie

19 november 2018 |
inloop 19.45, start 20.00 |
WellantCollege, Houten
19
nov

De Hoeven Energie organiseert op 19 november een bewonersdebat voor alle geïnteresseerden in Houten. Het energieverbruik in onze woningen moet omlaag. Daarvoor gaan we bewust om met energie, isoleren we onze woningen, schaffen we energiezuinige apparaten aan en nemen we zonnepanelen als het kan. Maar tot hoever zijn we bereid te gaan? Denk jij e...

Bewonersverhalen

Klik verder...

Frans over energiebesparing


Ik wilde graag zonnepanelen aanschaffen, maar hoeveel energieverbruik ik nu? Lees meer oer de zoektocht van Frans in huis waar hij veel energie verbruikt en de meeste energie kon besparen!

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Duurzame Huizen Route Utrecht

Wil je jouw huis duurzaam maken? En laat je je graag inspireren door anderen? Bezoek dan morgen (10 november) een duurzaam huis bij jou in de buurt tijdens de Duurzame Huizen Route! Kijk hier voor de huizen die morgen open zijn in de provincie Utrecht en schrijf je snel in!

Wordt jouw woning energieneutraal? Kom naar het bewonersdebat!

Het energieverbruik in onze woningen moet omlaag. Daarvoor gaan we bewust om met energie, isoleren we onze woningen, schaffen we energiezuinige apparaten aan en nemen zonnepanelen als het kan. Maar tot hoever zijn we bereid te gaan? Denk jij al na of je woning energieneutraal kan worden? Daarover is op 19 november een debat. Tijdens het debat willen we hierover van gedachten wisselen met elkaar, en zo elkaar helpen onze mening verder te vormen. We doen dit aan de hand van discussies met de zaal over enkele stellingen, en gebruiken het lagerhuisdebat als werkvorm. Tijdens de avond zullen enkele sprekers nader ingaan op het thema voorafgaand aan de discussies. Over welke stelling wil jij discussiëren? Je kunt je stelling per mail aanleveren bij: [email protected] Enkele voorbeelden van stellingen zijn: Huishoudens moeten van het gas af De gemeente moet eerst duidelijkheid geven voordat ik investeer De CV ketel vervangen door een warmtepomp is een goede optie Het debat wordt georganiseerd voor en door bewoners en is een initiatief van De Hoeven Energie. Datum en locatie: 19 november 2018, 20:00 in het Wellantcollege, Randhoeve 2 te Houten. Tot dan!

Thema-avond 4 oktober: Grip op vocht

Volgens al onze buren hebben hun buren wel ergens schimmelvorming in het huis, en volgens ons hebben al onze buren er ook zelf last van. Het is namelijk heel ingewikkeld om dat probleem niet te hebben, en de manier waarop de meeste huizen in De Hoeven zijn gebouwd helpt niet mee aan het vermijden van dat probleem. Om de vochthuishouding in onze huizen te verbeteren, zullen we toch eerst moeten weten wat vocht is en hoe het ontstaat. Pas dan kunnen we oplossingen verzinnen die verder gaan dan een verfje of een HG-middeltje. Daar heeft ons Technologieteam de afgelopen tijd op zitten studeren. De komende thema-avond vertellen zij je daarom over de termen “Absolute Vochtigheid” en “Relatieve Vochtigheid”, en waarom deze begrippen centraal staan in het Grip op Vocht-krijgen. Zet alvast de datum maar in de agenda! En mocht je vragen hebben over Vocht & Ventilatie die je nu al aan het team wilt stellen, graag! Daarmee help je het team om hun verhaal te laten aansluiten op jouw verhaal! Ben jij erbij op 4 oktober om 20:00 in het gemeentehuis? Aanmelden kan via [email protected] PROGRAMMA Wanneer: donderdag 4 oktober, 20:00 Locatie: gemeentehuis Houten 19:45 – 20:00 Inloop 20:00 – 20:10 Introductie op het thema Grip op vocht 20:10 – 21:10 Presentatie Grip op vocht: deel 1 21:10 – 21:20 Pauze 21:20 – 21:45 Presentatie Grip op vocht: deel 2 21:45 – 22:00 Afsluiting en gelegenheid tot napraten

Initiatieven

EnergieRijk Houten
Coöperatie Opgewekt Houten

Versnel de overgang naar duurzame energie

Bekijk initiatief
De Hoeven Energie

Haal meer energie uit de wijk

Bekijk initiatief