Welkom op Jouw Huis Slimmer!

Hét onafhankelijke energieplatform van Nieuwegein! Het is niet commercieel en jouw gegevens gaan niet zomaar naar bedrijven of initiatieven tenzij je dat zelf aan hebt gegeven. Weet jij hoeveel energie je verbruikt of wil je graag meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen of warmtepomp? Begin met energie op Jouw Huis Slimmer!

Inkoopregeling kruipruimte isolatie Energie-N
Het Nieuwegeinse energie-initiatief “Energie-N” verzorgt momenteel een inkoopregeling  Tot eind maart 2020 loopt deze inkoopregeling. Ga naar deze pagina voor meer informatie en om je in te schrijven.

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Terugverdientijd zonnepanelen blijft ongeveer 7 jaar

Het kabinet houdt de salderingsregeling voor zonnepanelen tot 1 januari 2023 zoals hij nu is. Salderen maakt zonnepanelen extra aantrekkelijk omdat je belastingvoordeel krijgt op zonnestroom die je zelf aan het net teruglevert. Deze salderingsregeling wordt vanaf 2023 geleidelijk afgebouwd. Het belastingvoordeel door salderen zal vanaf 2023 stapje voor stapje kleiner worden. In 2031 is er geen belastingvoordeel meer en krijg je alleen nog een terugleververgoeding van je energiebedrijf. Maar door de dalende prijs van zonnepanelen zal de terugverdientijd van een investering ongeveer 7 jaar blijven volgens het kabinet. Eerder was bekendgemaakt dat de salderingsregeling in 2021 plaats moest maken voor een nieuwe terugleversubsidie, maar die gaat dus niet door. Geschikte elektriciteitsmeters vanaf 2023 Vanaf 1 januari 2023 moeten alle huizen een stroommeter met twee telwerken hebben. Zo kan de stroom die je levert en koopt apart gemeten worden. Een ouderwetse meter die kan terugdraaien mag dan niet meer. Daar moet nog wetgeving voor komen. Als je investeert in zonnepanelen is dat goed voor het klimaat. Je wekt zelf schone energie op en voorkomt zo CO2-uitstoot. Kijk voor meer informatie op de pagina over zonnepanelen. Bron: Milieucentraal

Duurzaamheidslening en Verzilverlening gemeente Nieuwegein

Lagere woonlasten, meer wooncomfort en een bijdrage aan een beter milieu. Als huizenbezitter wil je graag profiteren van de voordelen van een energiezuinig huis. Maar niet iedereen kan energiemaatregelen als zonnepanelen of isolatie betalen. Daarom biedt de gemeente Nieuwegein twee leningen aan tegen gunstige voorwaarden voor mensen die geen eigen geld hebben om te investeren in een duurzamer huis maar daar wel de voordelen van zien. Het betreft de Duurzaamheidslening en de Verzilverlening. De leningen kunnen bijvoorbeeld besteed worden aan dak/gevel/vloer isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, warmtepomp of een groendak. Duurzaamheidslening Met de duurzaamheidslening kun je als huizenbezitter tussen de 2.500 en 25.000 euro lenen voor verduurzaming van jouw huis. De (consumptieve) lening los je in maandelijkse termijnen in 10 of 15 jaar af. Dit kan gecombineerd worden met asbestsanering van daken en/of gevels. Op dit moment is de rente vastgesteld op 1,60 procent en dit geldt voor de hele looptijd. Er geldt een kredietwaardigheidstoets. Verzilverlening De Verzilverlening is voor het duurzaam en/of levensloopbestendig maken van het huis, zodat je er ook in het geval van ouderdom, een chronische ziekte of handicap kan blijven wonen. De verzilverlening bedraagt minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro. De (hypothecaire) lening wordt afbetaald als het huis verkocht wordt en is alleen beschikbaar voor ouderen (vanaf 10 jaar voor de pensioengerechtigde leeftijd) die (een groot deel van) hun hypotheek hebben afbetaald. Als huiseigenaar hoef je geen maandelijkse aflossing en rente (vast, op dit moment 1,7%) te betalen. Meer informatie en aanvragen? Ga naar www.nieuwegein.nl/duurzaamheidslening of naar www.nieuwegein.nl/verzilverlening  

Initiatieven

e-Lekstroom realiseert
Energie-N

Energie-N helpt bewoners van Nieuwegein de juiste stappen te zetten bij het besparen van energie en het opwekken van hernieuwbare energie.

Bekijk initiatief