Welkom op Jouw Huis Slimmer!

Hét onafhankelijke energieplatform van Nieuwegein! Het is niet commercieel en jouw gegevens gaan niet zomaar naar bedrijven of initiatieven tenzij je dat zelf aan hebt gegeven. Weet jij hoeveel energie je verbruikt of wil je graag meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen of warmtepomp? Begin met energie op Jouw Huis Slimmer!

Inkoopregeling kruipruimte isolatie Energie-N
Het Nieuwegeinse energie-initiatief “Energie-N” verzorgt momenteel een inkoopregeling  Tot eind maart 2020 loopt deze inkoopregeling. Ga naar deze pagina voor meer informatie en om je in te schrijven.

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Duurzaamheidslening en Verzilverlening gemeente Nieuwegein

Lagere woonlasten, meer wooncomfort en een bijdrage aan een beter milieu. Als huizenbezitter wil je graag profiteren van de voordelen van een energiezuinig huis. Maar niet iedereen kan energiemaatregelen als zonnepanelen of isolatie betalen. Daarom biedt de gemeente Nieuwegein twee leningen aan tegen gunstige voorwaarden voor mensen die geen eigen geld hebben om te investeren in een duurzamer huis maar daar wel de voordelen van zien. Het betreft de Duurzaamheidslening en de Verzilverlening. De leningen kunnen bijvoorbeeld besteed worden aan dak/gevel/vloer isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, warmtepomp of een groendak. Duurzaamheidslening Met de duurzaamheidslening kun je als huizenbezitter tussen de 2.500 en 25.000 euro lenen voor verduurzaming van jouw huis. De (consumptieve) lening los je in maandelijkse termijnen in 10 of 15 jaar af. Dit kan gecombineerd worden met asbestsanering van daken en/of gevels. Op dit moment is de rente vastgesteld op 1,60 procent en dit geldt voor de hele looptijd. Er geldt een kredietwaardigheidstoets. Verzilverlening De Verzilverlening is voor het duurzaam en/of levensloopbestendig maken van het huis, zodat je er ook in het geval van ouderdom, een chronische ziekte of handicap kan blijven wonen. De verzilverlening bedraagt minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro. De (hypothecaire) lening wordt afbetaald als het huis verkocht wordt en is alleen beschikbaar voor ouderen (vanaf 10 jaar voor de pensioengerechtigde leeftijd) die (een groot deel van) hun hypotheek hebben afbetaald. Als huiseigenaar hoef je geen maandelijkse aflossing en rente (vast, op dit moment 1,7%) te betalen. Meer informatie en aanvragen? Ga naar www.nieuwegein.nl/duurzaamheidslening of naar www.nieuwegein.nl/verzilverlening  

Deze winter profiteren van warme voeten?

Nieuwegeiners helpen Nieuwegeiners bij het verduurzamen van hun woning. Sinds najaar 2017 hielp Energie-N met ondersteuning van de gemeente twee buurtinitiatieven in de Vogelbuurt (wijk Doorslag) en de Rijtuigenbuurt (wijk Batau-Zuid). In beide buurten zijn de mogelijkheden onderzocht voor energiebesparing en duurzame opwekking. Vanuit de werkgroep van bewoners ontstond daarna het idee voor een collectieve inkoopactie voor kruipruimte isolatie. Dit heeft geleid tot offertes van isolatiebedrijven: één voor vloerisolatie en één voor kruipruimte bodemisolatie. Het aanbod is in november en december 2018 gepresenteerd aan de buurtbewoners. DE ACTIE IS VERRUIMD EN VERLENGD … HEEL NIEUWEGEIN KAN MEEDOEN! … AL RUIM 60 HUISHOUDENS GINGEN JE VOOR Meld je aan en profiteer mogelijk al deze winter van een warmere vloer en lagere energielasten. Inkoopregeling kruipruimte isolatie Energie-N Het Nieuwegeinse energie-initiatief “Energie-N” verzorgt de collectieve inkoopregeling die tot eind maart 2020 loopt. Ga naar deze pagina voor meer informatie en om je in te schrijven.

Vanaf 2 september kun je SEEH-subsidie aanvragen

De subsidieregeling voor woningisolatie (SEEH) is opnieuw opengesteld. Voor isolatiemaatregelen die vanaf 15 augustus 2019 uitgevoerd worden, kan weer subsidie worden aangevraagd. Als huiseigenaar en bewoner komt dat ongeveer neer op 20 procent subsidie voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. De subsidie bedraagt maximaal € 10.000. De belangrijkste voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie is dat ten minste twee isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd. Mocht dat gebeurd zijn, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar extra maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende voordeur en EPA-advies. Een ander criterium is dat er in de vorige ronde geen SEEH-subsidie is aangevraagd. De SEEH voor eigenaar én bewoner loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen, omdat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) met isolatie wordt uitgebreid. Vanaf 2 september kun je jouw aanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Bekijk de subsidie in het subsidie en financieringsoverzicht op en vraag daar de folder aan.

Initiatieven

e-Lekstroom realiseert
Energie-N

Energie-N helpt bewoners van Nieuwegein de juiste stappen te zetten bij het besparen van energie en het opwekken van hernieuwbare energie.

Bekijk initiatief