Welkom bij Energieloket Stichtse Vecht!

Jouw Huis Slimmer is het onafhankelijke energieplatform van gemeente Stichtse Vecht en nog 14 andere gemeenten in onze regio.

Als jij wilt weten hoe je energie kunt besparen, of meer informatie wilt over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen of warmtepompen, kun je hier beginnen. Laat je inspireren door duurzame initiatieven in de gemeente en maak je eigen huis ook energiezuiniger en voordeliger.

Energiebox

In Stichtse Vecht werken een aantal energieadviseurs om je te helpen. De adviseur komt bij je thuis met een doos met energiebesparende producten. Hij vertelt hoe je met eenvoudige maatregelen energie kunt besparen en je wooncomfort verhoogt, zonder dat het je geld kost. Wil jij ook persoonlijk en gratis advies? Meld je dan aan op energiebox.org.

Stichting Duurzame Vecht
Door het verspreiden van informatie en kennis op het gebied van duurzaamheid inspireert Stichting Duurzame Vecht inwoners, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven in de gemeente.
De Stichting ondersteunt projecten met kennis en inzet van deskundigen. De vrijwillige energieambassadeurs van Stichting Duurzame Vecht kunnen je ook advies geven over energiebesparing en duurzame maatregelen als zonnepanelen of warmtepompen.
Meer informatie vind je op duurzamevecht.nl

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Stichtse Vecht lanceert stimuleringsfonds duurzaamheid

Gemeente Stichtse Vecht heeft een stimuleringsfonds duurzaamheid ingericht. Deze regeling ondersteunt initiatieven die de CO2 uitstoot binnen de Gemeente Stichtse Vecht structureel verminderen. Dit kunnen zowel projecten zijn die gericht zijn op reductie van energieverbruik als de opwekking van duurzame energie. Ook het uitvoeren van een energiescan voor een woning komt in aanmerking. Met deze subsidieregeling wordt bijgedragen aan de gemeentelijke klimaatambities en die van de Regionale Energie Strategie (RES). Inwoners, samenwerkingsverbanden van inwoners, organisaties en bedrijven kunnen een aanvraag indienen tot maximaal € 25.000 met 50% cofinanciering. Tot en met 2022 is jaarlijks €100.000 beschikbaar. De aanvraag moet worden onderbouwd met een projectplan. De subsidie is niet bedoeld is voor uitvoering van de maatregelen zelf, zoals het plaatsen van zonnepanelen of het aanbrengen van isolatie in je woning. Wel in aanmerking komen de voorbereidings- en advieskosten voor collectieve aanpakken van isolatie, energiebesparing en/of duurzame energie opwek. Wellicht is deze regeling iets voor jullie of iemand uit jullie netwerk. Stuur het gerust door! Meer achtergrond en het aanvraagformulier kun je vinden op de volgende pagina: https://stichts…zame-projecten/ Voor inhoudelijke vragen en toelichting kan je contact opnemen met Pauline van Norden: [email protected] of M 06 52 62 09 13.

Tijdelijk meer subsidie op isolatie

Particuliere huiseigenaren en VvE’s worden tegemoet gekomen in deze onzekere tijden. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft besloten om de subsidiebedragen tijdelijk te verhogen voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Het gaat om een tijdelijke verhoging van 20% naar 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. Periode Particuliere huiseigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat VvE’s hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw. Deadline Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend bij de RVO om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging. De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. Lees hier als huiseigenaar en hier als VvE meer informatie over het aanvragen van de subsidie.

Vanuit huis binnenkijken bij een duurzame woning

Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt zaterdag 16 mei de unieke kans om deel te nemen aan één van de twee online thematours. Huiseigenaren Anton Kiewiet uit Leidsche Rijn en Cor Hofstee uit Werkhoven geven elk een online thematour waarin zij uitleg geven over de duurzame maatregelen in hun woning. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: isolatie, het gebruik van een warmtepomp, balansventilatie en zonnepanelen. Na de presentatie is er ruim gelegenheid om in gesprek te gaan met de huiseigenaar. Je kan je inschrijven voor één van de online thematours via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route: www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Anton Kiewiet voor zijn woning

Initiatieven

Haarse Zon | Fase 2

Lokale duurzame zonne-energie. Doet u ook mee?

Bekijk initiatief
Stichting Duurzame Vecht
2030.nu

De route naar 2030 is begonnen!

Bekijk initiatief