Welkom op Jouw Huis Slimmer

Dé website voor Utrechters om meer te weten te komen over hoe jij je huis slimmer, energiezuiniger en voordeliger kan maken. Vraag een persoonlijk energieadvies aan, doe inspiratie op en vind aanbieders van, en informatie over energiemaatregelen.

Of je net wilt beginnen met je huis, of een tweede stap wilt zetten: deze website is er voor jou en jouw huis. De informatie is onafhankelijk en uiteindelijk maak jij zelf de keuze.

In deze bijzondere tijden bieden we extra mogelijkheden voor online energieadviezen.

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Binnenkort in jouw Gemeente

Activiteit
Door initiatief: Energie U

Digitale Energiecoach

14 augustus 2020 |
de hele dag |
14
aug

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Wij geven in deze corona-tijden gratis online advies om energie te besparen.
Activiteit
Door initiatief: Energie U

Digitale Energiecoach

15 augustus 2020 |
de hele dag |
Online
15
aug

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Wij geven in deze corona-tijden gratis online advies om energie te besparen.

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Kom langs bij Gasvrij Thuis!

In Utrecht Overvecht is Gasvrij thuis weer open volgens de coronamaatregelen. Je bent welkom voor een rondleiding in de aardgasvrije modelwoning met watervriendelijke tuin. Een afspraak maak je via [email protected] of zie de Gasvrij thuis-pagina.  

Online bijeenkomst Jouw Huis Slimmer voor Utrecht Oost

De online Jouw Huis Slimmer-bijeenkomst voor de wijk Oost op 24 juni werd druk bezocht. Wethouder Lot van Hooijdonk opende de bijeenkomst vanuit huis waarbij zij liet zien wat zij aan haar woning heeft verduurzaamd. Deelnemers waren tijdens het hele webinar zeer betrokken via de chat. Ze stelden vragen aan de sprekers over onder andere de plannen van de gemeente om aardgasvrij te gaan wonen. Aan de aanwezige onafhankelijke energieadviseur werden vragen gesteld over wat te doen als bijvoorbeeld de cv-ketel kapot gaat, welke soort  isolatie het slimst is bij woningen in Oost en wat de mogelijkheden zijn om monumenten te verduurzamen. Er was ook een korte quiz  met prijzen van lokale ondernemers uit Oost. Na afloop werd de ‘aftertalk’ over Energieadvies aan huis en de nieuwe subsidie Trajectbegeleiding over begeleiding bij het uitvoeren van energiemaatregelen, door nog eens 50 bewoners bezocht. In september is de online Jouw Huis Slimmerbijeenkomst voor de wijk Noordoost. Meer informatie over de bijeenkomsten en energiebesparing is te vinden via JouwHuisSlimmer.nl  

Online bijeenkomst Jouw Huis Slimmer voor Noordwest

De eerste online Jouw Huis Slimmer-bijeenkomst van 27 mei werd druk bezocht door bewoners uit Noordwest. Wethouder Lot van Hooijdonk opende de bijeenkomst vanuit huis. Ze liet zien wat zij aan haar woning in Noordwest heeft verduurzaamd. Deelnemers waren tijdens het hele webinar zeer betrokken via de chat. Ze stelden vragen aan de sprekers over onder andere de plannen van de gemeente om aardgasvrij te gaan wonen. Aan de aanwezige onafhankelijke energieadviseur werden vragen gesteld over wat te doen als bijvoorbeeld de verwarmingsketel kapot gaat. Er waren vragen over de slimste soorten isolatie voor woningen in Noordwest, over subsidies en zonnepalen. Er was ook een korte quiz  met prijzen van lokale ondernemers uit Noordwest. Na afloop werd de ‘aftertalk’ over Energieadvies aan huis en de nieuwe subsidie ‘Trajectbegeleiding’ over begeleiding bij het uitvoeren van energiemaatregelen, door nog eens 50 bewoners bezocht. Het volgende webinar is voor bewoners van Utrecht Oost en is op 24 juni. Aanmelden kan via JouwHuisSlimmer.nl. Voor vragen naar aanleiding van de webinar van 27 mei kunt u terecht bij [email protected]   Wilt u meer weten?: –      Energiebox   –      Energieadvies aan huis    –      Trajectbegeleiding –      Financiering en duurzaamheidslening  –      Collectieve inkoopactie                         [email protected] –      Zonnepanelen, isolatie en andere maatregelen   –      VvE’s      –      Vragen aan de gemeente en overig     [email protected]  

Tijdelijk meer subsidie op isolatie

Particuliere huiseigenaren en VvE’s worden tegemoet gekomen in deze onzekere tijden. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft besloten om de subsidiebedragen tijdelijk te verhogen voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Het gaat om een tijdelijke verhoging van 20% naar 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. Periode Particuliere huiseigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat VvE’s hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw. Deadline Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend bij de RVO om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging. De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. Lees hier als huiseigenaar en hier als VvE meer informatie over het aanvragen van de subsidie.

Initiatieven

Nieuwe Energie voor de Vechtzoom, buurtinitiatief in Overvecht-Noord (Utrecht)

Wij willen een goed alternatief voor aardgas. Dat past bij onze mooie buurt. Dat duurzaam, betrouwbaar, haalbaar en betaalbaar is voor ieder huishouden. En waar we als buurt samen JA tegen zeggen.

Bekijk initiatief
Klopvaartbuurt Aardgasvrij

Haalbaar, betaalbaar én duurzaam verwarmen

Bekijk initiatief
Haarse Zon | Fase 2

Lokale duurzame zonne-energie. Doet u ook mee?

Bekijk initiatief
Werkgroep Energietransitie Lunetten

Bewonersgroep energietransitie in Lunetten

Bekijk initiatief
Warm Tuindorp

Van Gas Los?

Bekijk initiatief
KlimaatGesprekken

Klimaatvriendelijke keuzes: Het nieuwe normaal!

Bekijk initiatief
Buurtstroom

Geeft jouw buurt nieuwe energie!

Bekijk initiatief
Energie U

Energiecoöperatie Energie-U, Utrechtse bewoners die duurzame energie thuis, in hun buurt en in onze stad aanjagen.

Bekijk initiatief
Energieke buren

Collectieve spouwmuurisolatie, vloerisolatie en zonnepanelen

Bekijk initiatief
Hoograven Duurzaam