Advies aan huis?

Energieambassadeurs voor eigenaren
Energieambassadeurs zijn vrijwilligers die anderen helpen met energiebesparing thuis. Zij doen een energiescan van jouw woning en bespreken met jou de resultaten. Zo krijg je een beeld van alle mogelijkheden om energie te besparen of op te wekken. Wil je een energieadvies of wil je ook ambassadeur worden?  Stuur een e-mail naar [email protected] of kom langs op het energiespreekuur. Klik hier voor meer informatie over de energieambassadeurs.

Energiecoaches voor huurders
Huurders van Heuvelrug Wonen en Rhenam kunnen een Energiecoach gratis om advies vragen. Bij je huurdersbelangenvereniging kun je terecht voor meer informatie.

Binnenkort in jouw Gemeente

Activiteit
Door gemeente: Utrechtse Heuvelrug

Bijeenkomst Heuvelrug Duurzaam en Klimaatneutraal

27 november 2018 |
19.30 tot 22.00 |
Cultuurhuis Pléiade
27
nov

Steeds meer inwoners starten initiatieven om van de Utrechtse Heuvelrug een duurzame en klimaatneutrale gemeente te maken. Tijdens de bijeenkomst presenteren inwoners hun projecten en ideeën en kunnen inwoners discussiëren over belangrijke duurzame onderwerpen en meedenken over de gepresenteerde projecten en ideeën. Kom, ontmoet en inspireer!
Activiteit
Door gemeente: Utrechtse Heuvelrug

Tweede editie Duurzame Top 100

11 december 2018 |
20.00 - 22.00 |
Cultuurhuis Pléiade
11
dec

Heuvelrug energie introduceert de groene lijst. Vul hem in en misschien wordt jij wel de groenste inwoner van gemeente Utrechtse Heuvelrug! De uitslag wordt op 11 december tijdens een klimaatconferentie gepresenteerd.

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Duurzame Huizen Route Utrecht

Wil je jouw huis duurzaam maken? En laat je je graag inspireren door anderen? Bezoek dan morgen (10 november) een duurzaam huis bij jou in de buurt tijdens de Duurzame Huizen Route! Kijk hier voor de huizen die morgen open zijn in de provincie Utrecht en schrijf je snel in!

Energiespreekuur in de bibliotheek in Driebergen

Vanaf de eerste vrijdag in september houden Energieambassadeurs een energiespreekuur in de bibliotheek van Driebergen. Heeft u vragen over energie besparen bij u in huis, bijvoorbeeld over isolatie? Kom dan langs op het spreekuur van 19.00-20.00 uur! Voor al uw vragen over het verduurzamen van uw woning en het besparen van energie kunt u bij de Energieambassadeurs terecht. Dit zijn enthousiaste vrijwilligers die buurt- en straatgenoten helpen met energie besparen in de woning. Naast advies in de bibliotheek geven zij ook advies bij u thuis of maken in de winter een warmtefoto om energielekken in uw woning op te sporen. Plaats: Bibliotheek Driebergen, Buzziburglaan 1 Datum en tijd: Vanaf 7 september elke vrijdag in september en oktober van 19.00-20.00.

Initiatieven