Welkom bij het Energieloket gemeente Wijk bij Duurstede!

Jouw Huis Slimmer is hét onafhankelijke energieplatform van gemeente Wijk bij Duurstede. Wil je zelf aan de slag met energiebesparing in huis? Ben je op zoek naar mogelijkheden om van het gas af te gaan? Ben je benieuwd naar duurzame initiatieven in de gemeente Wijk bij Duurstede? Begin met energie op Jouw Huis Slimmer!

Tips en advies bij het Energieloket!
Kom naar het energieloket voor tips voor energiebesparing en energie opwekken.
Het Energieloket is vanaf 5 september weer elke woensdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur en elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op feestdagen – afwijkend in vakanties) in het Huis van de Gemeente te vinden. Hier kun je als bewoner van een huur- of koopwoning terecht met al je vragen en ideeën over energiebesparing.

Het Energieloket is ook per email bereikbaar: [email protected].

Meer over het Energieloket

De Energietafel gaat weer van start
De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik omlaag te brengen. Aan de Energietafel willen we van elkaar leren, elkaar inspireren en samen nieuwe energiebesparingsprojecten realiseren.

Hieronder een overzicht van de komende Energietafels:

  • 9 oktober 2018 – Energie besparen in huurwoningen – Huis van de Gemeente Wijk bij Duurstede
  • 14 november 2018 – Aardgasloos wonen – ’t Dorpshuys Cothen
  • 24 januari 2019 – Energieambassadeurs – Huis van de Gemeente Wijk bij Duurstede
  • 18 maart 2019 – Aardgasloos wonen – Dorpshuis Langbroek
  • 9 april 2019 – Energie besparen & opwekken – Huis van de Gemeente Wijk bij Duurstede

Meld je aan voor een of voor meerdere Energietafels via het aanmeldformulier.

Meer over de Energietafel

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Duurzame Huizen Route Utrecht

Wil je jouw huis duurzaam maken? En laat je je graag inspireren door anderen? Bezoek dan morgen (10 november) een duurzaam huis bij jou in de buurt tijdens de Duurzame Huizen Route! Kijk hier voor de huizen die morgen open zijn in de provincie Utrecht en schrijf je snel in!

Nieuwe reeks Energietafels vanaf 9 oktober

De Energietafels gaan weer van start! In oktober start een nieuwe reeks met Energietafels. De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik omlaag te brengen. Aan de Energietafel willen we van elkaar leren, elkaar inspireren en samen nieuwe energiebesparingsprojecten realiseren. De komende Energietafels: 9 oktober 2018 – Energie besparen in huurwoningen – Huis van de Gemeente Wijk bij Duurstede 14 november 2018 – Aardgasvrij wonen – Dorpshuis Cothen 24 januari 2019 – Energieambassadeurs – Huis van de Gemeente Wijk bij Duurstede 18 maart 2019 – Aardgasvrij wonen – Dorpshuis Langbroek 9 april 2019 – Energie besparen & opwekken – Huis van de Gemeente Wijk bij Duurstede Meld je aan voor een of voor meerdere Energietafels via het aanmeldformulier.   Lees meer over de Energietafel en de verslagen van vorige Energietafels.  

Het Energieloket is weer geopend!

Het Energieloket is weer geopend! Vanaf 5 september (t/m 15 december 2018) kun je met al je vragen over energiebesparing en van het gas af gaan terecht bij het Energieloket. Op woensdagmiddag van 16.00-19.00 uur en op vrijdagmiddag van 14.00-17.00 uur in het Huis van de Gemeente. Het Energieloket is ook bereikbaar per email: [email protected]   Informatie en tips Huurders en woningeigenaren kunnen hier terecht voor informatie en tips over allerlei vormen van energiebesparing en energie opwekken. Dit Energieloket is ontstaan uit de Energietafel. Inwoners gaven aan behoefte te hebben aan onafhankelijk advies over energiebesparing in de vorm van een loket. Bewoners van huur- en koopwoningen kunnen terecht bij het Energieloket met vragen en ideeën voor een comfortabel huis met een lage energierekening. Zij krijgen advies van de EigenWijkse Energie Coöperatie.    

Initiatieven

EigenWijkse Energie Coöperatie | om : het lokale écht groene energiebedrijf van Wijk bij Duurstede

Wordt ook klant van EigenWijkse | om en gebruik alleen nog maar échte lokale zonnestroom en zeewind van onze collega-coöperaties

Bekijk initiatief