Welkom bij het Energieloket gemeente Wijk bij Duurstede!

Jouw Huis Slimmer is hét onafhankelijke energieplatform van gemeente Wijk bij Duurstede. Wil je zelf aan de slag met energiebesparing in huis? Ben je op zoek naar mogelijkheden om van het gas af te gaan? Ben je benieuwd naar duurzame initiatieven in de gemeente Wijk bij Duurstede? Begin met energie op Jouw Huis Slimmer!

Tips en advies bij het Energieloket!
Kom naar het energieloket voor tips voor energiebesparing en energie opwekken. Het Energieloket is verhuisd naar de EigenWijkse EnergieWinkel, aan Steenstraat 2 (voormalig kantoor van ABN Amro). Vanaf woensdag 9 januari 2019 kun je elke woensdagmiddag van 16.00 tot 19.00 uur en elke vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op feestdagen – afwijkend in vakanties) terecht in de EigenWijkse EnergieWinkel met al je vragen over energiebesparing en aardgasvrij wonen.

Het Energieloket is ook per email bereikbaar: 
[email protected] en telefonisch: 06 1249 2247.

Meer over het Energieloket

De Energietafel gaat weer van start
De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik omlaag te brengen. Aan de Energietafel willen we van elkaar leren, elkaar inspireren en samen nieuwe energiebesparingsprojecten realiseren.

Hieronder een overzicht van de komende Energietafels:

Meld je aan voor een of voor meerdere Energietafels via het aanmeldformulier.

Meer over de Energietafel

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Initiatieven

EigenWijkse Energie Coöperatie | om : het lokale écht groene energiebedrijf van Wijk bij Duurstede

Wordt ook klant van EigenWijkse | om en gebruik alleen nog maar échte lokale zonnestroom en zeewind van onze collega-coöperaties

Bekijk initiatief