Wijk bij Duurstede – Jouw Huis Slimmer Wijk bij Duurstede | Jouw Huis Slimmer

Welkom bij het Energieloket gemeente Wijk bij Duurstede!

Jouw Huis Slimmer is hét onafhankelijke energieplatform van gemeente Wijk bij Duurstede. Wil je aan de slag met energiebesparing in huis? Ben je op zoek naar mogelijkheden om van het gas af te gaan? Begin met energie op Jouw Huis Slimmer!

Update juni 2020:
In het Energieloket vinden weer energiegesprekken op afspraak plaats, waarbij de coronamaatregelen worden gewaarborgd volgens de richtlijnen van het RIVM. Binnenlopen voor vragen of voor het maken van een afspraak is mogelijk. Wanneer er al bezoekers aanwezig zijn in de winkel, graag even buiten wachten.

Tips en advies bij het Energieloket!
Ben je huurder of heb je een eigen woning? En wil je informatie over energiebesparing, aardgasvrij wonen of zelf energie opwekken? Kom dan naar het Energieloket (Steenstraat 2). Iedere dinsdag- tot en met vrijdagochtend van 13.30 tot 17.00 uur kun je hier terecht met al je vragen over energiebesparing en aardgasvrij wonen (afwijkende openingstijden tijdens de schoolvakanties).

Ook is een afspraak op verzoek mogelijk binnen of buiten de openingstijden. Mail of bel: [email protected] of 06 1249 2247.

Meer over het Energieloket

De Energietafel
De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik omlaag te brengen. Aan de Energietafel willen we van elkaar leren, elkaar inspireren en samen nieuwe energiebesparingsprojecten realiseren.

Meer over de Energietafel

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Binnenkort in jouw Gemeente

Activiteit
Door gemeente: Wijk Bij Duurstede

Online bewonersavond Transitievisie Warmte

26 oktober 2020 |
20.00 - 21.30 uur |
26
okt

De gemeente nodigt u graag uit voor een online bewonersavond op 26 oktober van 20.00 – 21.30 uur. Hierin delen we een eerste beeld van hoe we in de toekomst onze huizen en bedrijfspanden duurzaam gaan verwarmen. Er is uiteraard ruimte om te delen hoe u over het onderwerp denkt en om vragen te stellen. Zo hopen we bestaande vragen en zorgen weg t...
Activiteit
Door gemeente: Wijk Bij Duurstede

Online bewonersavond Zonnepark Wijkersloot

28 oktober 2020 |
19.30 - 21.00 uur |
Zoom
28
okt

De gemeente Wijk bij Duurstede nodigt u graag uit voor een online bewonersavond over Zonnepark Wijkersloot. Deze vindt plaats op 28 oktober van 19.30 – 21.00 uur. U bent van harte welkom!

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Aanvragen energielabel duurder in 2021

Huiseigenaren die voor 1 januari 2021 een energielabel aanvragen, kunnen veel geld besparen. Nu kan zo’n keurmerk nog online worden aangevraagd op deze pagina en dat kost gemiddeld 7,50 euro. Na 1 januari komt na de aanvraag een controleur kijken en dan kan de prijs oplopen tot bijna 200 euro. Een energielabel is verplicht als mensen hun huis willen verkopen of verhuren. Het keurmerk laat onder meer zien hoe goed het huis geïsoleerd is. De overheid wil op deze manier stimuleren dat eigenaren hun huis energiezuiniger maken door het bijvoorbeeld beter te isoleren en een zuiniger verwarmingssysteem aan te leggen. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Bij verkoop van het huis moet dat voorlopige energielabel zijn omgezet in een definitief energielabel. Dat kan nu dus nog eenvoudig en goedkoop online, maar moet na 1 januari met een controleur. 10 jaar geldig “Het nieuwe energielabel jaagt mensen alleen op kosten en biedt geen extra perspectief voor het verduurzamen van je huis”, zegt directeur Van de Velde van de Vereniging Eigen Huis (VEH). Ze noemt de invoering van het nieuwe label onbegrijpelijk, ook omdat de Tweede Kamer er kritiek op heeft. Volgens VEH hoeft een keurmerk waarbij een controleur betrokken is geweest ook niet per se beter te zijn dan een energielabel dat alleen online is aangevraagd, omdat bij de online aanvraag allerlei documenten en foto’s kunnen worden bijgevoegd. Een energielabel is tien jaar geldig. Wie van plan is om langer in z’n huidige huis te blijven wonen, hoeft nu dus geen actie te ondernemen. bron: NOS

Initiatieven

EigenWijkse Energie Coöperatie | om : het lokale écht groene energiebedrijf van Wijk bij Duurstede

Wordt ook klant van EigenWijkse | om en gebruik alleen nog maar échte lokale zonnestroom en zeewind van onze collega-coöperaties

Bekijk initiatief