Welkom bij het Energieloket gemeente Wijk bij Duurstede!

Jouw Huis Slimmer is hét onafhankelijke energieplatform van gemeente Wijk bij Duurstede. Wil je aan de slag met energiebesparing in huis? Ben je op zoek naar mogelijkheden om van het gas af te gaan? Begin met energie op Jouw Huis Slimmer!

Update juni 2020:
In het Energieloket vinden weer energiegesprekken op afspraak plaats, waarbij de coronamaatregelen worden gewaarborgd volgens de richtlijnen van het RIVM. Binnenlopen voor vragen of voor het maken van een afspraak is mogelijk. Wanneer er al bezoekers aanwezig zijn in de winkel, graag even buiten wachten.

Tips en advies bij het Energieloket!
Ben je huurder of heb je een eigen woning? En wil je informatie over energiebesparing, aardgasvrij wonen of zelf energie opwekken? Kom dan naar het Energieloket (Steenstraat 2). Iedere maandag- tot en met donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur kun je hier terecht met al je vragen over energiebesparing en aardgasvrij wonen (afwijkende openingstijden tijdens de schoolvakanties).

Ook is een afspraak op verzoek mogelijk binnen of buiten de openingstijden. Mail of bel: [email protected] of 06 1249 2247.

Meer over het Energieloket

De Energietafel
De Energietafel is voor alle inwoners van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek die met elkaar aan de slag willen om hun energieverbruik omlaag te brengen. Aan de Energietafel willen we van elkaar leren, elkaar inspireren en samen nieuwe energiebesparingsprojecten realiseren.

Meer over de Energietafel

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Binnenkort in jouw Gemeente

Activiteit
Door gemeente: Wijk Bij Duurstede

Energietafel Energiebesparen in je woning - Wijk bij Duurstede

1 oktober 2020 |
19:30 - 21:30 uur |
Huis van de Gemeente
1
okt

Wil je thuis aan de slag met energiebesparing? Zoek je naar concrete maatregelen? Ben je benieuwd naar duurzame initiatieven in de gemeente Wijk bij Duurstede? Of heb je ervaring met energiebesparing en vind je het leuk om anderen verder te helpen? Kom dan naar de Energietafel!
Activiteit
Door gemeente: Wijk Bij Duurstede

Energietafel Duurzaamheid & Monumenten

10 oktober 2020 |
13.00 uur - 15.00 uur |
Wijk bij Duurstede
10
okt

Woon je in een monument en wil je je woning graag verduurzamen? Dan raden we je aan om deze Energietafel te bezoeken! We geven je de juiste handvatten om aan de slag te kunnen. Welke regels gelden er voor monumenten? Waar begin je? Wat kan de gemeente voor je doen? Dit en meer hoor je tijdens deze editie!

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Tijdelijk meer subsidie op isolatie

Particuliere huiseigenaren en VvE’s worden tegemoet gekomen in deze onzekere tijden. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft besloten om de subsidiebedragen tijdelijk te verhogen voor beide regelingen van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Het gaat om een tijdelijke verhoging van 20% naar 30% van de investeringskosten. De minister wil hiermee woningeigenaren extra financieel ondersteunen zodat zij verduurzamingsplannen kunnen uitvoeren. Periode Particuliere huiseigenaren die minimaal 2 isolatiemaatregelen laten uitvoeren en betalen tussen 1 juni en 31 december 2020 komen in aanmerking voor een verhoogd subsidiebedrag. VvE’s die na 1 juni 2020 een aanvraag voor energiebesparende maatregelen indienen, krijgen subsidie met het verhoogde tarief. Dit omdat VvE’s hun aanvraag indienen vóór de verbetering van hun gebouw. Deadline Belangrijk is ook dat aanvragen uiterlijk op 31 december 2020 worden ingediend bij de RVO om in aanmerking te komen voor deze subsidieverhoging. De overige voorwaarden blijven voor beide SEEH-subsidieregelingen ongewijzigd. Lees hier als huiseigenaar en hier als VvE meer informatie over het aanvragen van de subsidie.

Initiatieven

EigenWijkse Energie Coöperatie | om : het lokale écht groene energiebedrijf van Wijk bij Duurstede

Wordt ook klant van EigenWijkse | om en gebruik alleen nog maar échte lokale zonnestroom en zeewind van onze collega-coöperaties

Bekijk initiatief