Woerden – Jouw Huis Slimmer Woerden | Jouw Huis Slimmer

Welkom op Jouw Huis Slimmer

Het onafhankelijke energieplatform van gemeente Woerden waar je stap voor stap aan de slag kunt met energie. Weet jij hoeveel energie je verbruikt of wil je graag meer weten over verschillende duurzame maatregelen als dakisolatie, zonnepanelen of warmtepomp? Begin met energie op Jouw Huis Slimmer!

Cadeaukaart voor kleine energiebesparende maatregelen t.w.v. €75

Je kunt hier de cadeaukaart activeren die je per brief hebt gekregen. Vanaf 1 oktober 2020 kun je de cadeaukaart uitgeven aan energiebesparende artikelen, zoals LED-lampen, tochtstrips en een slimme thermostaat. Maar bijvoorbeeld ook aan een onafhankelijk energieadvies.

Activeer je cadeaukaart door op de afbeelding te klikken:

Kijk voor meer informatie over de actie op: www.duurzaamwoerden.nl/cadeaukaart

Mijn Huis: online hulp voor verduurzamen van je woning

Met Mijn Huis kun je als bewoner zelf bespaarkansen ontdekken. “Dankzij Mijn Huis weet ik nu wat ik kan doen om mijn huis te verduurzamen. En ik kan altijd terug om mijn wensen aan te passen”, zegt bewoner Tim Joosten. Via Mijn Huis kom je ook makkelijk in contact met lokale energieadviseurs, energieambassadeurs en bedrijven.

Ga naar Mijn Huis

Bewonersverhalen

Klik verder...

Sarah over de energiecheck


Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. “Ik heb mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!” Reden genoeg voor Sarah om haar huis aan te pakken: “Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak!”

Lees Verhaal
Klik verder...

Peter en Fleur over de online quickscan


Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees Verhaal

Laatste Nieuws

Duurzame cadeaukaart

Cadeaukaart Duurzaam Woerden Duurzaam Woerden heeft in samenwerking met gemeente Woerden, Wijkplatform Molenvliet, Bewonersvereniging Schilderskwartier Woerden en Energiegroep Woerden een actie opgezet. We kunnen bewoners van gemeente Woerden een cadeaukaart van € 75,00 aanbieden. De kaart kan besteed worden aan artikelen voor kleine energiebesparende maatregelen. De actie loopt van 1 oktober t/m 31 december 2020. Cadeaukaart energiebesparing is een groot succes! De cadeaukaart Duurzaam Woerden is een groot succes! Het volledige bedrag dat door de landelijke overheid beschikbaar is gesteld is inmiddels gereserveerd. Het activeren van de cadeaukaart is op dit moment niet meer mogelijk. Heb je de cadeaukaart geactiveerd? Dan kun je deze uitgeven van 1 oktober 2020 tot 31 december 2020 bij 3 winkels in Woerden: Electroworld De Groot, Gamma en Praxis. Kijk op www.duurzaamwoerden.nl/cadeaukaart voor de lijst met artikelen die je kunt kopen met de cadeaukaart. Is het niet gelukt om de cadeaukaart te activeren? Dan kun je je op de reservelijst laten plaatsen. In januari wordt er gekeken of er nog een deel van het gereserveerde budget over is. Wij benaderen dan de mensen op de reservelijst of zij alsnog gebruik willen maken van de cadeaukaart. Contact Wil je je graag op de reservelijst laten plaatsen? Stuur dan een mail naar [email protected] of bel naar 088-538 7084. Of klik op onderstaande knop en vul je gegevens in. Let op! De volgorde van de reservelijst wordt samengesteld op basis van binnenkomst. Dus wij benaderen nummer 1 op de reservelijst als eerste.   Wil je bijhouden wat je besteed hebt met je cadeaukaart? Of wil je op de hoogte gehouden worden over het gebruik van je cadeaukaart? Maak hieronder een account aan of log in op je bestaande account.     Wil je alleen weten wat het saldo op je kaart is, druk dan op onderstaande knop en vul je cadeaukaart-nummer in.   Hulp en meer info? Voor technische vragen over de cadeaukaart kun je mailen naar [email protected] of bellen naar 088-538 7084  (klantenservice cadeaukaart Duurzaam Woerden). Ga naar de website www.duurzaamwoerden.nl/cadeaukaart voor meer informatie over o.a. Deelnemende winkels Artikelen die je met de cadeaukaart kunt aanschaffen Aanmelden voor een van de inloopavonden in oktober Aanmelden voor een van de chatavonden in november.    

Aanvragen energielabel duurder in 2021

Huiseigenaren die voor 1 januari 2021 een energielabel aanvragen, kunnen veel geld besparen. Nu kan zo’n keurmerk nog online worden aangevraagd op deze pagina en dat kost gemiddeld 7,50 euro. Na 1 januari komt na de aanvraag een controleur kijken en dan kan de prijs oplopen tot bijna 200 euro. Een energielabel is verplicht als mensen hun huis willen verkopen of verhuren. Het keurmerk laat onder meer zien hoe goed het huis geïsoleerd is. De overheid wil op deze manier stimuleren dat eigenaren hun huis energiezuiniger maken door het bijvoorbeeld beter te isoleren en een zuiniger verwarmingssysteem aan te leggen. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Bij verkoop van het huis moet dat voorlopige energielabel zijn omgezet in een definitief energielabel. Dat kan nu dus nog eenvoudig en goedkoop online, maar moet na 1 januari met een controleur. 10 jaar geldig “Het nieuwe energielabel jaagt mensen alleen op kosten en biedt geen extra perspectief voor het verduurzamen van je huis”, zegt directeur Van de Velde van de Vereniging Eigen Huis (VEH). Ze noemt de invoering van het nieuwe label onbegrijpelijk, ook omdat de Tweede Kamer er kritiek op heeft. Volgens VEH hoeft een keurmerk waarbij een controleur betrokken is geweest ook niet per se beter te zijn dan een energielabel dat alleen online is aangevraagd, omdat bij de online aanvraag allerlei documenten en foto’s kunnen worden bijgevoegd. Een energielabel is tien jaar geldig. Wie van plan is om langer in z’n huidige huis te blijven wonen, hoeft nu dus geen actie te ondernemen. bron: NOS

Initiatieven

Woerden Energie

Woerdens' eigen duurzame energiebedrijf

Bekijk initiatief
Duurzaam Woerden

Onze ambitie: de groenste stad van het Groene Hart

Bekijk initiatief
Haarse Zon | Lokale duurzame zonne-energie

Doet u ook mee?

Bekijk initiatief
Energiegroep Woerden

Huiseigenaren helpen huiseigenaren met het energie zuiniger maken van hun woning.

Bekijk initiatief