Hogere subsidie voor warmtepomp en isolatie

Heb je een koophuis en wil je energie besparen? Dan kun je ook dit jaar weer subsidie krijgen. Goed nieuws: de subsidie is verhoogd!

Publicatiedatum: 6 januari 2022

Via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kan je subsidie aanvragen. Voor maatregelen om energie te besparen (isolatie en beglazing), om duurzame energie te halen uit warmte (zonneboilers en warmtepompen) of om je huis of pand aan te sluiten op een warmtenet.

Extra subsidie voor alle warmtepompen

De komende jaren zet het kabinet in op extra subsidie, betere informatie en advies over (hybride) warmtepompen. Ook krijg je meer subsidie op een warmtepomp: die gaat per 1 januari 2022 omhoog van 20% naar zo’n 30% van de gemiddelde totale investeringskosten. Bekijk hier hoeveel subsidie je krijgt per warmtepomp. Deze verhoogde subsidie geldt alleen als je minimaal twee energiebesparende maatregelen neemt, en je warmtepomp in 2022 hebt laten installeren. Heb je nog in 2021 een (hybride) warmtepomp geïnstalleerd, dan krijg je 20% subsidie. Ook als je pas in 2022 subsidie hiervoor aanvraagt.

Extra subsidie voor isolatie

Ook op isolatiemaatregelen krijg je vanaf 2022 meer subsidie. Meer informatie over de voorwaarden en bedragen vind je hier.

Vraag subsidie aan

Ga je aan de slag met het verduurzamen van je huis? Lees hier meer informatie over de ISDE-subsidie en vraag ‘m direct aan. Je kunt de subsidie aanvragen vanaf 24 januari 2022 tot en met 31 december 2030. Hiervoor heb je je DigiD nodig.

Overige (subsidie)regelingen

Bekijk de Geldwijzer voor meer subsidies en financiële mogelijkheden en ontdek hoe je met een beetje hulp jouw huis slimmer kunt maken!