Chat with us, powered by LiveChat

Achterveld Actief helpt huishoudens op weg met voucheractie energiebesparing

In de afgelopen twee maanden organiseerden de vrijwilligers van Achterveld Actief, in samenwerking met de Gamma IJsselstein en de gemeente, een tijdelijke kortingsactie voor de aanschaf van energiebesparende producten.

Bij de aanschaf van bijvoorbeeld ledverlichting, radiatorfolie, buisisolatie, tochtstrippen of een brievenbusborstel ontvingen deelnemende huishoudens een korting van 50%, tot een maximale besteding van 50 euro.

Met de actie hoopt Achterveld Actief huishoudens aan te zetten tot het treffen van energiebesparende maatregelen. Zeker met het oog op de stijgende energieprijzen verdient elke euro die je steekt in energie besparende maatregelen zich dubbel en dwars terug op de energierekening. Goed voor je portemonnee, prettig voor het comfort en een stuk beter voor het milieu!

In totaal maakten 25 huishoudens gebruik van deze actie. Zij hebben de bon met name besteed aan radiatorfolie, tochtstrippen en ledverlichting. Zowel de Gamma, de gemeente als vrijwilligers van Achterveld Actief zijn blij met dit eerste resultaat. Ze zullen samen kijken naar een vervolg met meer vouchers, meer keuze en meer impact, ook en met name voor de minder kapitaalkrachtige huishoudens.