Chat with us, powered by LiveChat

De IJsselsteinse energietransitie op st(r)oom?!

Op dinsdagavond 12 oktober organiseert de gemeente IJsselstein haar derde online inwonersavond over de Transitievisie Warmte. Het proces waarin de gemeente de koers bepaalt voor de overgang naar een aardgasloze toekomst voor IJsselstein. Een vergezicht voor de komende jaren. Ook een houvast voor huiseigenaren om nu al de goede keuzes te maken.

Transitievisie Warmte
Welke warmteoplossingen zijn er beschikbaar per buurt? In welke mate kunnen we in IJsselstein zelf warmtebronnen aanboren? Biedt waterstof perspectief? En koken wij straks allemaal op inductie? Vragen waar adviesbureau DWA inmiddels de antwoorden op heeft gevonden. Tijdens de openbare digitale inwonersavond neemt DWA je mee in de potentiële oplossingen.

Achter de voordeur
Waar we toewerken naar een toekomst zonder aardgas, is het voor huishoudens vaak nog zoeken naar de juiste keuzes. Want waar begin je als jouw woning straks wordt aangesloten op een warmtenet? En nu al investeren in een warmtepomp? Eerst je spouwmuur isoleren? Of kiezen voor zonnepanelen?

Het Slimme Stappen Plan
Als vervolg op de Transitievisie Warmte wil de gemeente IJsselstein haar inwoners concreet op weg helpen met energiebesparing achter de voordeur. Samen aan de slag met de slimme stappen voor huurders en woningeigenaren. Tijdens de bijeenkomst presenteren we de IJsselsteinse aanpak “Energiebesparing”. Een aanpak waarin we onze inwoners stapsgewijs door de energietransitie heen willen loodsen.

Sluit aan (en win!)

Meld je aan via www.jouwhuisslimmer.nl/ijsselstein/inwonersavond.
Onder de deelnemers verloten we twee uitgebreide energieadviezen van de Woondokter en tweemaal de slimme “IJsselsteinse” radiatorventilator. Zo bespaar je dit stookseizoen al de eerste euro’s op je energierekening.