Chat with us, powered by LiveChat

Gratis cursus ‘Warmtebeeldcamera’ voor inwoners IJsselstein

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) zoekt mensen die het leuk vinden een korte training ‘Werken met de warmtebeeldcamera’ te volgen. Samen met de deelnemers wil KNIJ vanuit de cursus huiseigenaren helpen met het in beeld brengen van waar de warmte uit hun huizen ‘lekt’. Om zo concreet aan de slag te kunnen gaan met onnodig hoge energiekosten.

In veel gemeenten zijn al vrijwillige energieambassadeurs actief die in hun buurt helpen met dit onderzoek en advies. De training voor belangstellenden wordt op de woensdagen 6 en 13 oktober in de avond gegeven door Natuur en Milieu Utrecht (NMU) en is kosteloos.

Een technische achtergrond is handig maar belangrijker is dat belangstellenden het leuk vindt met mensen om te gaan en advies te geven en een steentje bij te dragen aan energiebesparing in het algemeen.

Aanmelden kan direct via het aanmeldformulier van de Natuur en Milieu Federatie Utrecht (NMU) of door je persoonlijk aan te melden bij het Energieloket, iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek aan de Overtoom. De warmtebeeldcamera wordt door Klimaatneutraal IJsselstein ter beschikking gesteld.