Chat with us, powered by LiveChat

Ruim 500 IJsselsteiners tonen interesse in gezamenlijke inkoop energiebesparende maatregelen.

De gemeente IJsselstein wil haar inwoners verder op weg helpen bij het treffen van energiebesparende maatregelen voor hun woning. Maatregelen die goed zijn voor het milieu, beter zijn voor het comfort en waarmee juist nu veel geld kan worden bespaard op de stijgende energierekening. IJsselstein doet dit door huishoudens actief te informeren over de kansen en mogelijkheden.

Huiseigenaren kunnen voor alle informatie rond energiebesparing, subsidies en advies terecht bij het online energieloket. Daarnaast kunnen inwoners elke zaterdag binnenlopen bij het inloopspreekuur “energiebesparing” in de bibliotheek van IJsselstein (Overtoom).
Energie bespaar acties
Naast het  online loket en het inloopspreekuur organiseert IJsselstein diverse acties om de bespaarbeweging verder op weg te helpen. Afgelopen najaar presenteerde de gemeente daarom de gezamenlijke inkoop van energiebesparende maatregelen door Winst uit je Woning. In totaal schreven ruim 500 IJsselsteinse huiseigenaren zich in voor de actie. Van deze 500 deelnemers gaven al 56 huishoudens (= 11%)  akkoord op de maatregelen. Dit bestaat uit het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van de vloer of spouwmuur en het plaatsen van HR++ glas. Een mooi resultaat, dat heel concreet bijdraagt aan die gewenste bespaarbeweging op wijk en buurtniveau in IJsselstein. De inkoopactie is inmiddels afgelopen. We zijn benieuwd naar het uiteindelijke aantal huishoudens dat stappen zet vanuit deze inkoopactie.

Vervolg
Ook in 2022 gaat IJsselstein verder aan de slag met de uitdagingen van de Energietransitie. In lijn met de in 2021 gepresenteerde Transitievisie Warmte zal de gemeente verder gaan inzoomen op wijkniveau. Binnenkort organiseert Achterveld Actief, samen met de gemeente, haar eerste interactieve inspiratieavond “Energiebesparing”. Huiseigenaren zijn van harte welkom om aan te sluiten. Houd deze website in de gaten voor alle ontwikkelingen als het gaat om energiebesparing en het verduurzamen van uw woning!

Zo helpen we jou

Wat zijn voor jouw huis de beste energiebesparende maatregelen? En hoe pak je dat aan? Of weet je nog niet goed waar je moet beginnen? We helpen je op weg.

Ontdek waar jij begint!