Chat with us, powered by LiveChat

Praat mee tijdens de inwonersavond over een aardgasvrij IJsselstein in 2050

Op woensdagavond 15 september organiseert de gemeente IJsselstein de eerste interactieve online inwonersavond ‘Op weg naar een aardgasvrij IJsselstein’. Net als alle andere gemeenten in Nederland wil gemeente IJsselstein na 2050 geen aardgas meer gebruiken. Dat lijkt ver weg, toch denkt de gemeente nu al na over de beste aanpak. Kom ook naar de inwonersavond en praat mee!

Uw mening
De gemeente wil met u in gesprek om de juiste keuzes te maken. Hoe denkt u over aardgasvrij wonen? En wat vindt u belangrijk bij het isoleren van uw woning? Wat vindt u van duurzame alternatieven voor aardgas, zoals een warmtenet? Uw zorgen en ideeën worden meegenomen in het maken van de Transitievisie Warmte. In dit document beschrijft de gemeente haar plannen voor het isoleren en aardgasvrij maken van gebouwen en huizen. Het doel is dat deze verandering realistisch, haalbaar en betaalbaar is voor IJsselstein en haar inwoners.

Duurzame wijkinitiatieven
Tijdens de inwonersavond wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan het duurzame buurtinitiatief. Wie zijn er al actief in IJsselstein, wat en hoe organiseert u dat voor uw buurt of wijk en wie kan u daarbij ondersteunen? Stichting Buurkracht vertelt vervolgens over hoe zij u hierbij kunnen ondersteunen.