Hoe werkt Jouw Huis Slimmer?

 • Jouw Huis Slimmer is hét onafhankelijke energieloket van 15 gemeenten waar bewoners uit de regio Utrecht alle informatie over duurzaamheid en lokale energieinitiatieven kunnen vinden;
 • De gemeenten en lokale initiatieven communiceren over acties naar bewoners via Jouw Huis Slimmer en geven zo informatie over bijeenkomsten en andere zaken als inkoopacties en energieambassadeurs;
 • Zijn er nieuwe inkoopacties in de wijk? Zijn er nieuwe subsidiemogelijkheden? Via Jouw Huis Slimmer worden bewoners geïnformeerd en geprikkeld om mee te doen. En in Mijn Huis, de online hulp voor verduurzaming van de woning, worden bewoners geattendeerd op inkoopacties in hun wijk. Communicatie van de 15 gemeenten, energieinitiatieven, nieuwsbrieven en e-mails attenderen de bewoner meer en meer op Jouw Huis Slimmer!

Welke voordelen zijn er voor jouw initiatief om je aan te sluiten bij Jouw Huis Slimmer?

 • Is jouw initiatief van plan om een inkoopactie te organiseren? Dan kan Jouw Huis Slimmer daarbij ondersteunen. Zo kunnen we voor je een actiepagina of aanmeldpagina aanmaken en hebben we een draaiboek voor een informatieavond. Ook kunnen we ondersteunen bij het selecteren van de aanbieders. Wil je meer informatie over de ondersteuning bij inkoopacties? Stuur dan een mail naar [email protected]
 • Lokale energieinitiatieven (LEI’s) staan prominent op de gemeentelijke homepage van JouwHuisSlimmer.nl van de gemeente waar ze actief zijn;
 • Als LEI kan je op Jouw Huis Slimmer zelf nieuws, informatie, verhalen, activiteiten (zoals bijeenkomsten) en energie-ambassadeurs toevoegen. Kortom een goed kanaal voor extra promotie;
 • Bij alles wat je op je pagina plaatst kun je de locatie instellen. Daarmee komen activiteiten en ambassadeurs ook op de interactieve kaart waarop bewoners kunnen zien welke activiteiten en welke actieve bewoners er zijn in hun gemeente.
 • In de agenda op Jouw Huis Slimmer zijn op datum alle activiteiten in de regio te vinden voor bewoners.
 • Als je een activiteit op JHS plaatst dan kun je de aanmeldingen voor bijeenkomsten via Jouw Huis Slimmer laten lopen. Je krijgt een uitdraai van alle aanmeldingen voor de bijeenkomst.
 • Presentaties, verslagen en/of nieuwsberichten over de bijeenkomst kunnen achteraf bij de activiteit geplaatst worden. Je krijgt daarmee een mooi overzicht van de activiteiten.
 • In je eigen dienstverlening kun je gebruik maken van de tools van het platform. Bijvoorbeeld Mijn Huis, en de keuzehulp subsidie en financiering.

Meld je nu aan en doe mee!

Ben je overtuigd geraakt van de meerwaarde van Jouw Huis Slimmer? Vraag dan snel een login aan door een mail te sturen naar [email protected] Je ontvangt dan per mail een login naam en we sturen je informatie over de stappen die je vervolgens moet nemen.

Meld je nu aan en doe mee!

Heb je vragen over wat Jouw Huis Slimmer voor jouw Lokaal Energie Initiatief kan beteken? Neem dan contact op met de regiocoördinator van Jouw Huis Slimmer namens de gemeenten:

Anne-Marie Zwanink
E-mail: [email protected]
Tel: 06-24 88 14 29

Peter en Fleur over de online quickscan

Wat is de beste investering?

Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees meer

Een initiatief van de 15 gemeenten in regio Utrecht