Hoe werkt Jouw Huis Slimmer?

 • Jouw Huis Slimmer is hét nieuwe onafhankelijke platform waar bewoners uit de regio Utrecht alle informatie over duurzaamheid en lokale energieinitiatieven vinden en wordt als enige door de gemeenten gesteund;
 • De gemeenten en lokale initiatieven communiceren over acties naar bewoners via Jouw Huis Slimmer en geven informatie over bijeenkomsten en andere zaken zoals voorbeeldwoningen en informatie over aardgasvrij;
 • Zijn er nieuwe inkoopacties in de wijk? Zijn er nieuwe subsidiemogelijkheden? Via het platform worden bewoners geïnformeerd en geprikkeld om mee te doen. Via nieuwsbrieven en e-mails zal de bewoner de weg vinden naar Jouw Huis Slimmer!
 • Jouw Huis Slimmer informeert de bewoner gericht om er voor te zorgen dat ze steeds enthousiaster worden over duurzaam wonen.

Welke voordelen zijn er voor jouw initiatief om je aan te sluiten bij Jouw Huis Slimmer?

 • Lokale energieinitiatieven (LEI’s) staan prominent op de gemeentelijke homepage van jouwhuisslimmer.nl van de gemeente waar ze actief zijn;
 • Als LEI kan je op Jouw Huis Slimmer zelf nieuws, informatie, verhalen, activiteiten (zoals bijeenkomsten) en energie-ambassadeurs toevoegen. Kortom een goed kanaal voor extra promotie;
 • Bij alles wat je op je pagina plaatst kun je de locatie instellen. Daarmee komt het ook op de interactieve kaart waarop bewoners kunnen zien welke activiteiten en welke actieve bewoners er in hun gemeente zijn.
 • Als je een activiteit van je initiatief op JHS plaatst dan kunnen de aanmeldingen voor bijeenkomsten via Jouw Huis Slimmer lopen. Je krijgt dan een uitdraai van alle aanmeldingen voor de bijeenkomst.
 • Verslagen en/of nieuwsberichten over de bijeenkomst kunnen achteraf bij de activiteit geplaatst worden. Je krijgt daarmee een mooi overzicht van de activiteiten.
 • In je eigen dienstverlening kun je gebruik maken van de diensten van het platform. Bijvoorbeeld de Quickscan, en de keuzehulp subsidie en financiering.
 • Er worden mediapakketten ontwikkeld die ook door LEI’s gebruikt kunnen worden.

Meld je nu aan en doe mee!

Ben je overtuigd geraakt van de meerwaarde van Jouw Huis Slimmer? Vraag dan snel een login aan door een mail te sturen naar [email protected] Je ontvangt dan per mail een login naam en we sturen je informatie over de stappen die je vervolgens moet nemen.

Meld je nu aan en doe mee!

Heb je vragen over wat Jouw Huis Slimmer voor jouw Lokaal Energie Initiatief kan beteken? Neem dan contact op met de regiocoördinator van Jouw Huis Slimmer namens de gemeenten:

Anne-Marie Zwanink
E-mail: [email protected]
Tel: 06-24 88 14 29

Peter en Fleur over de online quickscan

Wat is de beste investering?

Peter en zijn vrouw Fleur verhuisden vorig jaar van een flat naar hun eerste koopwoning. “Wel zo fijn om wat meer ruimte te hebben met drie kinderen. Alleen had ik wel het idee dat dit huis een stuk kouder was. Het vorige huis had dubbel glas, maar deze woning niet. Dat merkten we direct. Ik heb toen de online quickscan gedaan om erachter te komen wat ik kon doen om van die kou af te komen.”

Lees meer

Een initiatief van de 15 gemeenten in regio Utrecht