Chat with us, powered by LiveChat

Meld je initiatief aan op Jouw Huis Slimmer

Als Lokaal Energie Initiatief kun je je aanmelden om Jouw Huis Slimmer. Zo komen jouw buurtgenoten makkelijk met je in contact en kun je informatie delen over het initiatief. Daarnaast denken we graag mee over inkoopacties en communicatie. Op deze pagina lees je meer over hoe we dat doen.

Hoe werkt Jouw Huis Slimmer?

 • Jouw Huis Slimmer is hét onafhankelijke energieloket van 15 gemeenten waar bewoners uit de regio Utrecht alle informatie over duurzaamheid en lokale energieinitiatieven kunnen vinden;
 • De gemeenten en lokale initiatieven communiceren over acties naar bewoners via Jouw Huis Slimmer en geven zo informatie over bijeenkomsten en andere zaken als inkoopacties en energieambassadeurs;
 • Zijn er nieuwe inkoopacties in de wijk? Zijn er nieuwe subsidiemogelijkheden? Via Jouw Huis Slimmer worden bewoners geïnformeerd en geprikkeld om mee te doen. En in Mijn Huis, de online hulp voor verduurzaming van de woning, worden bewoners geattendeerd op inkoopacties in hun wijk. Communicatie van de 15 gemeenten, energieinitiatieven, nieuwsbrieven en e-mails attenderen de bewoner meer en meer op Jouw Huis Slimmer!

Welke voordelen zijn er voor jouw initiatief om je aan te sluiten bij Jouw Huis Slimmer?

 • Is jouw initiatief van plan om een inkoopactie te organiseren? Dan kan Jouw Huis Slimmer daarbij ondersteunen. Zo kunnen we voor je een actiepagina of aanmeldpagina aanmaken en hebben we een draaiboek voor een informatieavond. Ook kunnen we ondersteunen bij het selecteren van de aanbieders. Wil je meer informatie over de ondersteuning bij inkoopacties? Stuur dan een berichtje via het contactformulier.
 • Lokale energieinitiatieven (LEI’s) staan prominent op de gemeentelijke homepage van JouwHuisSlimmer.nl van de gemeente waar ze actief zijn;
 • Als LEI kan je op Jouw Huis Slimmer zelf nieuws, informatie, verhalen, activiteiten (zoals bijeenkomsten) en energie-ambassadeurs toevoegen. Kortom een goed kanaal voor extra promotie;
 • Bij alles wat je op je pagina plaatst kun je de locatie instellen. Daarmee komen activiteiten en ambassadeurs ook op de interactieve kaart waarop bewoners kunnen zien welke activiteiten en welke actieve bewoners er zijn in hun gemeente.
 •  In de agenda op Jouw Huis Slimmer zijn op datum alle activiteiten in de regio te vinden voor bewoners.
 • Als je een activiteit op JHS plaatst dan kun je de aanmeldingen voor bijeenkomsten via Jouw Huis Slimmer laten lopen. Je krijgt een uitdraai van alle aanmeldingen voor de bijeenkomst.
 • Presentaties, verslagen en/of nieuwsberichten over de bijeenkomst kunnen achteraf bij de activiteit geplaatst worden. Je krijgt daarmee een mooi overzicht van de activiteiten.
 • In je eigen dienstverlening kun je gebruik maken van de tools van het platform. Bijvoorbeeld Mijn Huis, en de keuzehulp subsidie en financiering.

Meld je aan en doe mee!

Meld jouw initiatief aan via ons contactformulier.

Initiatief aanmelden

Geef jouw initiatief een kickstart!

Het Servicepunt Energie Lokaal van de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) helpt je bij het opzetten en verder brengen van lokale energie-initiatieven. Ze denken met je mee en ze brengen je in contact met een groot netwerk van experts. Zo helpt het Servicepunt Energie Lokaal je van plan tot uitvoering. Handig én prettig! Dan hoef je niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Neem daarom zeker even contact op.

Ga naar de website