De Hoeven Energie

Haal meer energie uit de wijk

Initiatief
Wijk de Hoeven, Houten |

Het initiatief De Hoeven Energie heeft tot doel om duurzaamheid in de wijk De Hoeven in Houten te stimuleren. Voor de bewoners houdt dit concreet in: meer wooncomfort, minder kosten, goed voor het milieu.


Door samen te werken, kunnen we meer mogelijk te maken. Door gemeenschappelijk doel/wens te inventariseren en te realiseren hoeven we niet allemaal zelf het wiel uit te vinden, maar kunnen we van elkaars ervaring en kennis en groepskracht gebruik maken om zo snel mogelijk een project aan te pakken en te realiseren tegen zo beperkt mogelijke kosten. Het initiatief is gebaseerd op het principe ‘buren helpen buren’. Er zijn ongeveer 20 bewoners in de wijk actief betrokken.


Wat doen we voor bewoners?  1. We informeren bewoners (zowel huiseigenaren en huurders) via informatie-avonden over energiebesparing, isolatie en ventilatie, energie opwekken en aanverwante onderwerpen.

  2. We ontzorgen bewoners door gemeenschappelijke vragen te onderzoeken en met mogelijke oplossingen te komen. Bijvoorbeeld wat is er mogelijk in typische spouwmuren uit begin jaren ’80 met verzakte dunne isolatie?

  3. We organiseren collectief voordeel voor bewoners. Denk hierbij aan vloer- & dakisolatie, spouwmuurisolatie, glas en kozijnen, energie-advies, expert-advies CV-optimalisatie etc. Zie voor details onze website onder.

  4. We hebben een warmtescanteam dat bewoners informatie geeft over mogelijke warmtelekken in hun huis door infraroodfoto’s te nemen met een gespecialiseerde camera.

  5. We hebben een CV-optimalisatieteam dat bewoners adviseert en inzicht geeft over mogelijke kostenreductie en energiebesparing m.b.t. hun verwarming. Hierbij gaat het over het waterzijdig inregelen van radiatoren en CV-optimalisatie.

  6. We lenen elektriciteitsmeters uit om bewoners inzicht in (sluip)gebruik van hun elektrische apparaten te geven.

  7. Met het technologieteam onderzoeken we nieuwe ontwikkelingen en oplossingen waar bewoners baat bij kunnen hebben.

  8. We informeren bewoners via een nieuwsbrief over activiteiten en andere ontwikkelingen.


Woon je in De Hoeven en wil je meer informatie? Neem contact met ons op!

Dit is onze uitgebreide site: www.dehoevenenergie.nl. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan hier ook.


We horen ook graag van mensen in de wijk die actief willen bijdragen! Specifieke kennis is niet vereist, ook mensen met enthousiasme, communicatie- en organisatietalent zijn welkom!


 


 


Berichten

Thema-avond 8 april: Slim ventileren

We hebben met De Hoeven Energie al veel aandacht gegeven aan isoleren, energiezuinig gedrag en zelf energie opwekken. Maar hoe zorg je nou dat de warmte niet met de ventilatielucht jouw huis uit gaat?…

Wordt jouw woning energieneutraal? Kom naar het bewonersdebat!

Het energieverbruik in onze woningen moet omlaag. Daarvoor gaan we bewust om met energie, isoleren we onze woningen, schaffen we energiezuinige apparaten aan en nemen zonnepanelen als het kan. Maar…

Thema-avond 4 oktober: Grip op vocht

Volgens al onze buren hebben hun buren wel ergens schimmelvorming in het huis, en volgens ons hebben al onze buren er ook zelf last van. Het is namelijk heel ingewikkeld om dat probleem niet te…

Activiteiten

Activiteit
Door initiatief: De Hoeven Energie

Thema-avond 8 april: Slim ventileren

8 april 2019 |
20:00 |
Wellant College, Houten
8
apr

We hebben met De Hoeven Energie al veel aandacht gegeven aan isoleren, energiezuinig gedrag en zelf energie opwekken. Maar hoe zorg je nou dat de warmte niet met de ventilatielucht jouw huis uit gaat? En hoe zorg je voor frisse, verse lucht die niet koud is? Je hoort het tijdens de komende thema-avond.

Teams

CV-optimalisatieteam
Houten, Nederland
cvoptimalisatie
verwarming
Komt er witte damp uit je schoorsteen? Is het niet lekker warm in huis? Met CV-optimalisatie en het waterzijdig inregelen van je radiatoren kun je tot 20% gas per jaar besparen. Het CV-optimalisatieteam komt bij je thuis om je hierbij te adviseren. Zie ook ons filmpje op www.dehoevenenergie.nl.
Warmtescanteam
Houten, Nederland
warmtescan
Het Warmtescanteam komt bij je thuis om van de buitenkant van je woning foto's te maken met een speciale thermische camera. Dit kan alleen 's avonds bij temperaturen onder de 5 graden C , droog en bewolkt weer. Deze opnames worden in een rapport verwerkt. Kosten zijn €20. Aanmelden via onze site.