Warmte Scan Woerden

Woerden, Nederland

Om te weten waar je het beste kunt beginnen met isoleren, is een warmtescan een goede start. Daarom hebben Duurzaam Woerden en de gemeente afspraken gemaakt om woningen te laten scannen op hun isolatiekwaliteit.

Waarom een warmtescan?

Een woning goed isoleren kan zo’n 40% energiebesparing opleveren. Bij isolatie gaat het om:

  • dak (van binnen of van buiten)
  • (spouw)muren
  • ramen
  • vloer en/of kruipruimte
  • kieren in het huis.

Om te weten waar je het beste kunt beginnen met isoleren, is een warmtescan een goede start. Daarom hebben Duurzaam Woerden en de gemeente afspraken gemaakt om woningen te laten scannen op hun isolatiekwaliteit.

Hoe werkt het?

Voor een warmtescan gebruiken we een speciale warmtecamera, waarmee foto’s van uw huis worden gemaakt. De warmtescans worden gedaan door vrijwilligers, die hiervoor een training hebben gehad. Zij laten je zien waar de meeste warmte uit je huis weglekt.

Om een betrouwbare scan uit te voeren moet het buiten wel koud zijn (minstens 10 graden verschil tussen binnen en buiten). Daarom kan zo’n scan alleen in de periode oktober t/m maart worden uitgevoerd bij voldoende koud weer. Dit beperkt het aantal mogelijke scans per jaar.

We beschikken inmiddels over 3 warmtecamera’s en 8 vrijwilligers, dus bij een geschikte buitentemperatuur bent u snel aan de beurt.

Welke bewoners kunnen hier gebruik van maken?

Alleen bewoners van de gemeente Woerden kunnen van deze warmtescan gebruik maken.

Je kunt je het gehele jaar aanmelden, maar alleen in de periode van oktober t/m maart voeren we de warmtescans uit. Voor een warmtescan vragen wij een eenmalige bijdrage van € 50,00. Als je je via https://duurzaamwoerden.nl/warmtescan/ aanmeldt en betaalt, wordt je benaderd voor een afspraak als het weer het toelaat en je aan de beurt voor de warmtescan.

Over dit lokale initiatief

Warmtescan in gemeente Woerden
Jouw Huis Slimmer