Inzicht – Jouw Huis Slimmer Inzicht | Jouw Huis Slimmer

Waar laat ik het geld liggen?

Is jouw energierekening hoger of lager dan die van de buren? Wat is het energielabel van jouw huis? En is jouw dak wel geschikt voor zonnepanelen? Wij hebben een aantal handige testjes voor je gemaakt waarmee je snel inzicht krijgt in het energieverbruik van jouw huis!

Ontdek het met onze energiecheck!

Wij hebben een energiecheck gemaakt waarmee je binnen één minuut ontdekt of jouw energieverbruik normaal is. Je kunt ook jouw energierekening vergelijken met dat van de buurt. Betaal je meer of minder dan de buren?

Doe de energiecheck
Je ziet het snel op de Zonnekaart!

De zon geeft energie, profiteer ervan! Check met de Zonnekaart of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. De Zonnekaart berekent ook hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, wat dit oplevert én hoe snel je jouw investering terugverdient. Is jouw dak geld waard?

Check mijn dak
Laat ons het energielabel controleren!

Elk huis heeft in 2015 een voorlopig energielabel van het Rijk gekregen. Benieuwd wat jouw label is? Wij zoeken het voor je op! En natuurlijk helpen wij je vervolgens vrijblijvend verder om het te verbeteren. Is het G of B?

Controleer energielabel
Laat je door ons inspireren!

Je kunt stap voor stap energie besparen, maar wist je dat je ook in één sprong energieneutraal of -leverend kan wonen? Wat het betekent om de meter radicaal terug te draaien? Wij hebben een gratis boekje vol met informatie en inspiratie. Pssst! Jouw huis zit vol met energie!

Gratis inspiratie
Met de groene-stroom-checker weet je het snel!

Veel stroom die in Nederland wordt verkocht als groen, is niet groen. Twijfel je over jouw eigen stroom? Wij hebben een groene-stroom-checker. Hiermee kan je eenvoudig checken welke groene stroom echt groen is en welke niet.

Check jouw stroom!
Houd tot 800 euro per jaar over!

Energiebesparing hoeft niet altijd een grote ingreep te zijn. Ook met kleine dingen kan al snel geld worden bespaard. Zoals oude lampen vervangen door LED lampen. De bespaartest laat je zien met welke maatregelen je tot wel 800 euro per jaar kunt overhouden!

Doe de bespaartest
Laat je door ons inspireren!

Je kunt stap voor stap energie besparen, maar wist je dat je ook in één sprong aardgasvrij kan wonen? Wat het betekent om zonder gas te wonen? Wij hebben een gratis boekje vol met informatie en inspiratie. Pssst! Jouw huis zit vol met energie!

Gratis inspiratie
Op deze pagina lees je het snel!

Wat levert meer geld op: zonnepanelen kopen, je huis isoleren of jouw geld op een spaarrekening zetten? Om daar eenvoudig antwoord op te geven is de Standaard Rekenmethode Rendementen ontwikkeld.

Lees meer

Huurder?

Woon je in een huurwoning? Ook dan is het mogelijk om met jouw energieverbruik aan de slag te gaan. Zo krijg je met de Bespaartest inzicht in hoe je kunt besparen, zonder te verbouwen. De test bestaat uit vijftien keuzes over energiebesparing. Je kunt voor elke tip aangeven wat je al doet, wat je wil doen en wat in uw situatie mogelijk is. Zo bepaal je zelf waarmee je aan de slag wilt gaan. Aan het eind van de test zie je hoeveel geld je jaarlijks overhoudt. Je zult zien dat energiebesparing helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!