Wonen zonder aardgas

We schakelen in Nederland stap voor stap van aardgas om naar duurzame energie. Naar schonere manieren om te wonen. Voor een gezondere leefomgeving voor iedereen.

Aardgasvrij wonen

Ontdek waar je kan beginnen en hoe je stappen maakt naar wonen zonder aardgas.

Ga verder

Energieneutraal wonen

Weinig energie gebruiken en zelf de energie opwekken die je nodig hebt.

Doe je zo

De toekomst begint nu

De overheid wil dat alle woningen in 2050 energieneutraal zijn. Er wordt al volop gebouwd aan energieneutrale huizen en nul-op-de-meter (NoM) woningen. Een energieneutrale woning betekent dat je zo weinig mogelijk energie gebruikt en zelf (of samen met de buren) de energie opwekt die je nodig hebt. Bijvoorbeeld met zonnepanelen en een warmtepomp. Bij een nul-op-de-meter woning staat de elektriciteitsmeter aan het eind van het jaar weer op nul. Je betaalt dan niets voor stroom. Wat doe jij om je energiemeter minder hard te laten draaien?

Wie betaalt de rekening?

Gebruik je spaargeld of sluit je een lening om duurzame verbouwingen mee te betalen? Kijk of er subsidies of acties zijn om de kosten omlaag te brengen.

Geldwijzer

Jouw buurt doet mee

Wat wordt er bij jou in de buurt aan slimmer en duurzaam wonen gedaan? Kijk of er een initiatief is om bij aan te sluiten. Neem gerust contact op om je idee te delen!

Initiatieven