Ik zoek meer informatie over energiebesparing

Je bent op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden om geld te besparen? En om het comfort van jouw huis te verbeteren? Wij hebben de meest voorkomende energiebesparende maatregelen op een rijtje gezet.

Bovenop besparen

Door jouw dak goed te isoleren, bespaar je per jaar gemiddeld 550 euro aan stookkosten. Het rendement van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9 procent op een spaarrekening. Heb je jouw dak al geïsoleerd?

Meer informatie
Goedkoper dan je denkt!

Spouwmuurisolatie is stukken goedkoper dan veel mensen denken. Toch is maar de helft van de gevels van Nederlandse woningen geïsoleerd. Het rendement van spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12 procent op een spaarrekening. Iets voor jou?

Meer informatie
Veeg de vloer aan met de kou!

Wie vloerisolatie heeft, is daar erg tevreden over. Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis, en is een effectieve manier van energie besparen. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van acht procent op een spaarrekening. Heb je nog koude voeten?

Meer informatie
Driedubbel voordeel!

Ook als ramen nog niet aan vervanging toe zijn, kan HR++ glas of triple glas al rendabel zijn. Het rendement van HR++ isolatieglas is vergelijkbaar met een rente van zeven procent op een spaarrekening. En verbetert het comfort! Heb je nog een koude nek in huis?

Meer informatie
Isoleren gaat niet zonder ventileren

Goed ventileren is nodig voor jouw gezondheid en voor jouw huis. Toch gebeurt dit vaak onvoldoende. 1 op de 10 huizen heeft schimmel, bijna de helft bevat tabaksrook en in veel huizen is binnen meer fijnstof aanwezig dan buiten.

Meer informatie
Duurzaam en slim verlichten

Een gloeilamp zet slechts 3-9% van de elektriciteit die hij verbruikt om in licht. Het loont dus om jouw oude lampen te vervangen door energiezuinige lampen zoals Led-lampen of spaarlampen. Daarmee kan je tot wel 80% aan elektriciteit besparen!

Meer informatie
Haal schone energie uit de zon!

Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier voorzien in een groot deel van jouw stroombehoefte: zonlicht is namelijk onuitputtelijk. Het rendement van een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening! Maar ook als je zonnepanelen gaat huren kan dit vaak uit. Ga jij verdienen aan de zon?

Meer informatie
De zon geeft warmte!

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om jouw water te verwarmen. Hiermee bespaar je bijna de helft van de energiekosten voor warm water. Een zonneboiler is bovendien heel milieuvriendelijk. Word je daar warm van?

Meer informatie
Energiezuinig en duurzaam verwarmen

Heb je al eens nagedacht over een duurzaam alternatief voor het verwarmen van jouw huis en water? En heeft jouw huis label A? Met een warmtepomp verwarm je jouw huis op een duurzame manier en bespaar je tot wel 50% CO2-uitstoot. Je hebt dan geen gasaansluiting meer nodig!

Meer informatie
Duurzaam bijverwarmen

Infraroodpanelen kunnen voor het milieu een goede keuze zijn als bijverwarming in de woonkamer en in ruimtes die je weinig gebruikt. Als hoofdverwarming zijn infraroodpanelen meestal minder geschikt.

Meer informatie
De besparing in euro is in beeld gebracht

Ben je altijd al benieuwd geweest wat energiebesparende maatregelen jou opleveren? We hebben het in beeld gebracht.

Meer informatie