Chat with us, powered by LiveChat

Laat je cv goed afstellen

We willen niet stoken, maar er ís een manier om met een simpele aanpassing aan je centrale verwarming energie te besparen.

Het is ’s ochtends al snel lekker warm in de badkamer, maar in de woonkamer sta je te klappertanden. Je draait de thermostaat maar wat hoger en zo stook je onnodig veel gas. Het is dan ook een goed idee om je cv-ketel en de radiatoren goed af te laten stellen. Waterzijdig inregelen noemen de kenners dat. Voor meer comfort in huis én minder stookkosten.

Zo zit je er warmpjes bij

Na het waterzijdig inregelen van je cv-installatie stroomt er door alle radiatoren precies genoeg water dat op de juiste temperatuur is. Warmte wordt zo beter verdeeld en alle kamers krijgen de temperatuur die jij prettig vindt. Deze manier van afstellen voorkomt dat er onnodig veel water circuleert wat allemaal opgewarmd moet worden. En dat kost meer gas. Na het waterzijdig inregelen hoeft je cv minder hard te werken om ruimtes warm te krijgen. Zo bespaar je op je stookkosten en op het elektrische energieverbruik van de pomp in de cv-ketel.

Helaas heeft niet elke cv-installatie geschikte radiatorkranen voor waterzijdig inregelen. Die kranen moet je dan vervangen. Toch wegen die kosten niet op tegen wat je met een beter werkende cv-installatie bespaart. En combineer je een hr-combiketel met waterzijdig ingeregelde radiatorkranen? Dan bespaar je nóg meer.