Energielabel voor woningen

Welk energielabel heeft jouw huis of toekomstige woning? Kijk hier. Hoe energiezuinig is jouw huis en wat kan beter?

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is vergeleken met soortgelijke huizen. Van klasse A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig). In 2015 kreeg elk huis in Nederland een voorlopig energielabel. Zo wil de overheid huiseigenaren helpen en stimuleren om energie te besparen. Zoek jouw energielabel op en zie meteen hoe zuinig jouw huis is.

Jouw huis verdient misschien een beter energielabel

Het voorlopig energielabel is gebaseerd op bouwjaar, woningtype en oppervlakte. Dat geeft dus een idee van hoe energiezuinig het huis toen was. Misschien zijn er na de bouw zonnepanelen geplaatst of zijn de muren geïsoleerd. Die energiebesparende maatregelen zijn bij de overheid niet bekend en staan daarom niet in het voorlopig energielabel. Jouw huis verdient dan een beter energielabel dan geschat.

Huis verkopen? Zorg voor een definitief energielabel

Een huis met een beter energielabel verkoopt sneller en is meer waard. Ga je jouw huis verkopen of verhuren? Dan heb je wel een definitief energielabel nodig. Dit officiële label kan je alleen van de overheid krijgen. Hoe je een definitief label kunt aanvragen? Gebruik er ons stappenplan voor.

Energielabel aanvragen duurder in 2021

Vanaf  2021 betaal je daar mogelijk 25x meer voor. Hoe zit dat?

Definitief energielabel aanvragen

Heb je een officieel energielabel nodig? We hebben een stappenplan voor je.

Hoe kan ik het beste besparen?

Check jouw huis! En ontdek en welk energielabel je kan halen.