Energie besparen met je VvE

Samen met de Vereniging van Eigenaren flink besparen op je energierekening. Zet het op de agenda en ga met elkaar aan de slag.

Woon je in een appartement en ben je lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Ook dan kan jouw energierekening omlaag. Alleen kun je energiebesparende maatregelen dan meestal niet op eigen houtje uitvoeren. Je mag bijvoorbeeld niet zomaar zonnepanelen op het dak leggen. De andere eigenaren moeten het ook een goed plan vinden. Met een meerderheid binnen de VvE kun je besluiten nemen over het gemeenschappelijk eigendom van het pand waarin je woont. Maar hoe pak je dat nu aan?

Je staat er niet alleen voor

Wil je energie besparen met je VvE? Bekijk het stappenplan: van agendapunt tot oplevering. Dan weet je meteen hoe het zit met het aanvragen van een energieadvies, het zoeken/beoordelen van aanbieders en het eerlijk verdelen van stroom. Contact opnemen met het VvE-loket van de gemeente kan ook altijd.

 

Energieadvies voor VvE’s

Zoek je hulp bij het uitvoeren van energiebesparingsplannen in je VvE? Schakel een energieadviseur in. Die weet wat belangrijk is voor VvE, komt met een advies op maat en kan helpen bij het uitvoeren van het plan. De energieadviseur houdt hierbij rekening met de wensen van de VvE, alle gemeenschappelijke voorzieningen, het energieverbruik, de splitsingsakte en het plannen van onderhoud voor de komende jaren.

Vergunningcheck

Snel weten of je een vergunning nodig hebt of een melding moet doen? Doe de check op omgevingsloket.

Subsidiewijzer

Er zijn gunstige regelingen om duurzame verbouwingen mee te betalen. Soms betaalt de overheid ook mee.