Nieuws

Zonnekaart
Zonnepanelen
Aandachtspunten offertes
Bedrijven
Checklist offerte
Checklist offertes
Keuzehulp subsidie en financiering
Quickscan
Zonneboiler
Energiecheck
Energierekening
Dakisolatie
Dubbel glas
Energieadvies
Energieneutraal
Muurisolatie
Vloerisolatie
Reset filter

Laatste Nieuws

3x opmerkelijke energiebesparing!

Nederland fietsland Het schijnt dat Nederland meer fietsen dan inwoners telt, we zijn een echt fietsland. Fietsen is natuurlijk al heel duurzaam, maar het kan nog duurzamer! Deze twee studenten ontwikkelden een handige gadget waarmee je al fietsend stroom opwekt. Via een generator wordt de energie van het trappen opgeslagen in twee accu’s. Drie kwartier trappen levert genoeg stroom op om 60 uur lang telefoons op te laden, en een lamp brandt er 40 uur op. Je kunt met deze handleiding jouw fiets ook ombouwen tot energie opwekkende hometrainer. Ben je niet zo handig? Er zijn al sportscholen die de energie van de fietsen in het spinning klasje gebruiken voor hun stroom voorziening. Stop met douchen Rob Greenfield laat zien dat je best zonder douchen kunt. Hij waste zich in regenbuien, meren en rivieren. Je leest hier wat hij van zijn jaar zonder douchen heeft geleerd. Voor wie dit net een stapje te ver gaat zijn er nog alternatieven, zoals samen douchen! Niet per se duurzamer maar wel een besparing op jouw energierekening: douchen op werk, in het zwembad, de sportschool of school. Back to basics  Gebruik je veel apparaten in de keuken? Probeer weer eens slagroom te kloppen zonder mixer, sinaasappels te persen met een handpers en deeg zelf te kneden. Dit is dubbel winst: je traint jouw spierballen én je verbruikt minder energie! Nog meer besparen in de keuken? Kies dan voor het raw food dieet, nooit meer koken op gas of stroom! Kan je niet zonder jouw gekookte pasta of rijst? Zet als het kookpunt is bereikt het gas onder het vuur uit. Het duurt weliswaar wat langer om te garen, maar je bespaart wel energie. Benieuwd of je teveel energie verbruikt? Doe onze energiecheck en ontdek binnen 1 minuut of je meer of minder energie verbruikt dan mensen in dezelfde woonsituatie als jij!

Energiebesparing doe je nu!

Het begint met goed advies Eerst maar eens kijken welke maatregelen passen bij jouw situatie. Op het energieloket kan je gratis online Quickscan doen. Hiermee krijg je een indicatie van wat je kunt verbeteren, wat dit gaat kosten en wat het je gaat opleveren. Je kunt via het energieloket ook een adviseur inschakelen. Dit kost wel wat geld maar dan krijg je wel een uitgebreid advies op maat. Je kunt hier in sommige gevallen ook subsidie voor krijgen! Kies een betrouwbaar bedrijf Weet je wat je wilt isoleren? Dan is het tijd dat je offertes gaat opvragen. Op het energieloket vind je een overzicht van betrouwbare bedrijven bij je uit de regio. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het offertegesprek? Je kunt hier per maatregel een gratis folder aanvragen met aandachtspunten. Betaal slim met subsidie en financiering Isoleren kan je veel opleveren maar je moet wel eerst investeren. Wil je graag weten of er subsidie voor jouw ingreep is of heb je geen spaarpotje voor zo’n investering? Alle subsidies en financieringsmogelijkheden zetten wij graag voor jouw op een rijtje. Hier beantwoord je een paar vragen en zie je gelijk  wat er voor jou mogelijk.En kan je alles in één keer in je mailbox ontvangen. Wel zo makkelijk om nog even rustig terug te lezen. In veel gevallen ga je meer besparen dan dat je maandelijks moet aflossen. Dat betekent dat je er gelijk op vooruit gaat! Je kunt nu aan de slag! PS: Bent je al klaar? Dan zijn wij benieuwd wat je van het bedrijf vond. Met jouw feedback kunnen wij onze dienstverlening verbeteren. Heb je een paar minuten de tijd voor onze evaluatie? Je vindt de online evaluatie hier.

Muziek geeft je energie!

Muziek versterken zonder stroom Dat er muziek uit je telefoon komt is leuk maar het geluid laat vaak nog te wensen over. Er zijn veel handige versterkers op de markt die het geluid verbeteren maar die werken bijna allemaal op stroom. Dan heb je alsnog een stopcontact of batterij nodig. Gelukkig is er de Ibamboo, een muziek boxje die werkt zonder stroom. Het enige dat je hoeft te doen is jouw telefoon erin zetten. Bekijk hier een filmpje met uitleg over de Ibamboo! Muziek versterken met zonnestroom Kan het geluid je niet hard genoeg staan? Dan heb je waarschijnlijk toch een wat heftiger versterker nodig. Die gebruiken wel stroom maar dat hoeft geen probleem te zijn. Want gelukkig is er zoiets als zonnestroom. Neem de Gramo van designer Pekka Salokannel ligt. Zijn creatie is een concept speaker voor mp3 spelers op zonne-energie. Het ontwerp is geïnspireerd op een oude grammofoon. Duurzaam en het ziet er tof uit! Je kunt natuurlijk jouw dak vol zonnepanelen leggen, dan wek je ook de stroom voor jouw muziek apparaten op met zonnestroom! Ontdek met de zonnekaart of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Muziek luisteren onder de douche zonder stroom Misschien zoek je meer iets voor binnenshuis? Bijvoorbeeld voor onder de douche? Dan is deze H2O radio echt iets voor je! De radio werkt op de energie van het water, je gebruikt dus geen elektriciteit. Dat wordt lekker meezingen onder de douche. Muziek luisteren én energie opwekken Kan het nog duurzamer? Jazeker! Met de SPARK, van het project Shake Your Power, kan je muziek maken en tegelijkertijd energie opwekken. De SPARK een soort percussie instrument waarmee iedereen muziek kan maken. Na het muziek maken kan je met de opgewekte energie jouw mobiel opladen. Of je sluit een lampje aan op uw SPARK. Het project is bedoeld om mensen in gebieden zonder elektriciteit toch van stroom te voorzien. Bekijk hier een filmpje over het project. Nog minder energie verbruiken? Ontdek met de quickscan welke energiebesparende maatregelen bij jouw specifieke woonsituatie passen. Je krijgt ook een indicatie van de kosten & baten te zien en welk nieuwe energielabel je volgens ons kunt halen. Ook nieuwsgierig of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Kijk hier of op jouw dak zonnepanelen kunnen liggen en zo ja, hoeveel. Haal energie uit de zon!

Profiteer van de zon!

Het enige wat je hoeft te doen is naar het energieloket van jouw gemeente gaan en jouw postcode en huisnummer invullen. Je krijgt direct het resultaat te zien! Na afloop sturen wij je het resultaat per mail toe. Handig, dan kan je dat gebruiken bij het opvragen van offertes. Check direct jouw dak hier!

Stijging energieprijzen 2018!

De hogere belastingen, netwerkkosten en energietarieven gaat jouw energierekening in 2018 flink stijgen. Voor een huishouden met een gemiddeld verbruik betekent dat zo’n € 110,- meer betalen. Is jouw energieleverancier Essent, Nuon of Eneco? Eneco en Essent hebben al wel aangegeven dat hun tarieven gaan stijgen. Nuon heeft  nog geen officiële bevestiging gegeven van de prijsstijging. Na deze grote leveranciers zullen ook de kleinere leveranciers de prijsstijgingen volgen. De hogere tarieven komen vooral door de hogere inkoopprijzen voor stroom en gas, maar het zijn vooral de hogere belastingen die zorgen voor de flinke stijging. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijke vergelijkingssite Pricewise. Hoe is deze prijsstijging van 110 euro precies opgebouwd? Berekend op basis van een gemiddeld verbruik van 3.500 kWh stroom en 1.500 m³ gas. Bron: PriceWise.nl Pricewise heeft het bovenstaande schema voor jou uitgezocht. Zet dit jouw aan het denken over jouw energieverbruik? Doe de energiecheck en ontdek hoeveel energie jij verbruikt. Met de flinke stijging ga je misschien nog sneller nadenken over hoe jij energie kan besparen. Neem jouw huis onder de loep met onze quickscan! Na ongeveer 10 vragen over jouw huis, vertelt Jouw Huis Slimmer welke energiebesparende maatregelen bij jouw specifieke woonsituatie passen.

Zonnepanelen of isolatie?

Wat kun je het beste als eerst doen? Zonnepanelen plaatsen of jouw woning isoleren? Veel mensen kiezen als eerst voor die gave panelen. Wij adviseren altijd om eerst te isoleren. Hier leggen we uit waarom. Het snelst ga je veel energie besparen door alles ineens te doen. Dit is een grote investering en je zit slechts één keer in de rommel. Maar bij wie er voor kiest om stap voor stap te investeren in energiebesparing, zien we vaak dat er eerst zonnepanelen worden geplaatst: de keuze is relatief makkelijk, de hele straat ziet meteen dat je duurzaam bezig bent en het is gaaf om je energiemeter te zien terugdraaien. Toch is dat niet de slimste zet: woningisolatie levert namelijk meer op, omdat je jaarlijks meer kwijt bent aan gas dan aan elektriciteit. Bovendien verstook je dat gas maar in een paar koude maanden. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is bijvoorbeeld maar 4 jaar, tegen ongeveer 7 jaar voor zonnepanelen. Daarnaast bespaar je met isoleren niet alleen energie: je verbetert ook het comfort van jouw huis. Een geïsoleerde woning is sneller warm, het voelt behaaglijker, je hebt minder last van tocht en zomers is het ook nog eens minder heet binnen. Zonnepanelen zorgen er alleen voor dat er zomers minder hitte op het dak terecht komt, maar ’s winters heb je er geen extra comfort van. Als je dit hebt gelezen en toch gewoon die zonnepanelen wilt plaatsen? Omdat je ze mooi vindt, de zomer eraan komt of omdat je een scherpe offerte hebt? Doe dat dan vooral: het is jouw huis en ook zonnepanelen zorgen voor energiebesparing. Maar kijk dan wel eerst even goed naar dakisolatie: het is toch een beetje sneu als de panelen er straks weer af moeten om het dak te kunnen isoleren! Ga je offertes opvragen voor isolatie of zonnepanelen? Weet dan waar je op moet letten in het offertegesprek. Wij hebben handige folders per maatregel gemaakt die je hierbij helpen. Klik hier om ze aan te vragen.