Geplaatst door: gemeente Nieuwegein
Gepubliceerd op: 8 oktober 2019

Lagere woonlasten, meer wooncomfort en een bijdrage aan een beter milieu. Als huizenbezitter wil je graag profiteren van de voordelen van een energiezuinig huis. Maar niet iedereen kan energiemaatregelen als zonnepanelen of isolatie betalen. Daarom biedt de gemeente Nieuwegein twee leningen aan tegen gunstige voorwaarden voor mensen die geen eigen geld hebben om te investeren in een duurzamer huis maar daar wel de voordelen van zien. Het betreft de Duurzaamheidslening en de Verzilverlening. De leningen kunnen bijvoorbeeld besteed worden aan dak/gevel/vloer isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, warmtepomp of een groendak.

Duurzaamheidslening

Met de duurzaamheidslening kun je als huizenbezitter tussen de 2.500 en 25.000 euro lenen voor verduurzaming van jouw huis. De (consumptieve) lening los je in maandelijkse termijnen in 10 of 15 jaar af. Dit kan gecombineerd worden met asbestsanering van daken en/of gevels. Op dit moment is de rente vastgesteld op 1,60 procent en dit geldt voor de hele looptijd. Er geldt een kredietwaardigheidstoets.

Verzilverlening

De Verzilverlening is voor het duurzaam en/of levensloopbestendig maken van het huis, zodat je er ook in het geval van ouderdom, een chronische ziekte of handicap kan blijven wonen. De verzilverlening bedraagt minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro. De (hypothecaire) lening wordt afbetaald als het huis verkocht wordt en is alleen beschikbaar voor ouderen (vanaf 10 jaar voor de pensioengerechtigde leeftijd) die (een groot deel van) hun hypotheek hebben afbetaald. Als huiseigenaar hoef je geen maandelijkse aflossing en rente (vast, op dit moment 1,7%) te betalen.

Meer informatie en aanvragen?

Ga naar www.nieuwegein.nl/duurzaamheidslening of naar www.nieuwegein.nl/verzilverlening