Geplaatst door: gemeente Utrecht
Gepubliceerd op: 11 juni 2020

De eerste online Jouw Huis Slimmer-bijeenkomst van 27 mei werd druk bezocht door bewoners uit Noordwest. Wethouder Lot van Hooijdonk opende de bijeenkomst vanuit huis. Ze liet zien wat zij aan haar woning in Noordwest heeft verduurzaamd.

Deelnemers waren tijdens het hele webinar zeer betrokken via de chat. Ze stelden vragen aan de sprekers over onder andere de plannen van de gemeente om aardgasvrij te gaan wonen. Aan de aanwezige onafhankelijke energieadviseur werden vragen gesteld over wat te doen als bijvoorbeeld de verwarmingsketel kapot gaat. Er waren vragen over de slimste soorten isolatie voor woningen in Noordwest, over subsidies en zonnepalen. Er was ook een korte quiz  met prijzen van lokale ondernemers uit Noordwest.

Na afloop werd de ‘aftertalk’ over Energieadvies aan huis en de nieuwe subsidie ‘Trajectbegeleiding’ over begeleiding bij het uitvoeren van energiemaatregelen, door nog eens 50 bewoners bezocht.

Het volgende webinar is voor bewoners van Utrecht Oost en is op 24 juni. Aanmelden kan via JouwHuisSlimmer.nl. Voor vragen naar aanleiding van de webinar van 27 mei kunt u terecht bij [email protected].

 

Wilt u meer weten?:

–      Energiebox  

–      Energieadvies aan huis   

–      Trajectbegeleiding

–      Financiering en duurzaamheidslening 

–      Collectieve inkoopactie                         [email protected]

–      Zonnepanelen, isolatie en andere maatregelen  

–      VvE’s     

–      Vragen aan de gemeente en overig     [email protected]