Geplaatst door: gemeente Wijk bij Duurstede

De eerste Energietafel gemeente Wijk bij Duurstede was een groot succes en heeft meteen duidelijk resultaat opgeleverd: in het Huis van de Gemeente komt een Energieloket! Bij het Energieloket kan iedereen terecht met vragen over energiebesparing in huis. Antwoorden krijg je van vrijwillige, onafhankelijke energiedeskundigen. Het loket opent in het voorjaar. Huiseigenaren en huurders kunnen dan op twee manieren informatie krijgen over energiebesparing in huis: op de site van Jouw Huis Slimmer en in een persoonlijk gesprek.

Wethouder duurzaamheid, Hans Marchal, opende de eerste Energietafel met de woorden: “Wij hebben de ambitie om als gemeente klimaatneutraal te zijn in 2030. Er ligt een grote opgave om alle woningen in Langbroek, Cothen en Wijk bij Duurstede energieneutraal en gasloos te maken. Dit krijgen we alleen voor elkaar, als we er samen de schouders onder zetten. Ik ben dan ook heel blij met uw komst en zie dat er veel energie in de zaal zit!”

Daarna volgde een algemene inleiding over energiebesparing in huis. Vervolgens gingen de ruim veertig aanwezigen uiteen in vijf tafels om met elkaar te praten over de onderwerpen: zonnepanelen, van het gas af, isolatie, CV-optimalisatie en gedrag.

Lees het verslag

Bekijk de presentatie

Bianca Schlief, locatiemanager Viveste Wijk bij Duurstede gaf aan: “De Energietafel en het Energieloket zijn voor iedereen handig, voor huurders en kopers. Energiezuinig wonen zit in kleine dingen in het dagelijks leven. Fijn als we met elkaar tips en ideeën uitwisselen om de energierekening omlaag te krijgen!”

De organisatoren van de Energietafel willen deze tafelgroepen de mogelijkheid bieden om verder te praten, ideeën verder uit te werken en heldere afspraken te maken. Daarom komt er een vervolg op de Energietafel op 8 maart.