Geplaatst door: gemeente Wijk bij Duurstede
Gepubliceerd op: 22 augustus 2019

 

Subsidie voor isoleren woningen vanaf 2 september beschikbaar

Bewoners én eigenaren van woningen weer subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning.  De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) wordt op 2 september 2019 weer opengesteld. Hiermee kunnen bewoners subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning. In totaal is 84 miljoen euro beschikbaar tot en met december 2020. De voorwaarden voor de subsidie zijn op 15 augustus gepubliceerd in de Staatscourant.

 

Isoleren

Met de subsidie wil het Rijk bewoners stimuleren om energie te besparen in hun woning. Bijvoorbeeld door het dak, de vloer of de gevel te isoleren of door ramen te vervangen door hoogrendementsglas. Eigenaren van woningen kunnen subsidie aanvragen voor ongeveer 20% van de kosten van twee maatregelen, tot maximaal € 10.000,- subsidie.

 

Subsidie aanvragen

Het is mogelijk om subsidie aan te vragen voor isolatie maatregelen die uitgevoerd en betaald zijn vanaf 15 augustus 2019. Aanvragen kunnen vanaf 2 september worden ingediend op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daar staat meer informatie over de energiebesparende maatregelen, de voorwaarden en het aanvraagproces van de subsidie.

Zie: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh