Geplaatst door: gemeente Wijk bij Duurstede

Energietafel op 9 april

Er kwamen bijna 20 mensen af op de Energietafel over energie besparen en energie opwekken.
Na een inleiding van Henk Muis over het thema: besparen en opwekken gaven 4 actieve verduurzamers acte de presence. In pitches van 5 minuten vertellen Inez Kooger, Hennie Olthoff, Joke van Nobelen en Adriaan Bos over respectievelijk hun ervaringen met:
• bewonersinitiatief Karolingersweg Zuid ( lonend, leuk en leerzaam, 22 van de 106 adressen deden mee),
• bewonersinitiatief Kersengaard, Noorderwaard Noord (heerlijk, die vochtigheid in huis naar beneden en een tip: neem gecertificeerde leveranciers )
• opwekken en besparen: Joke vertelt over haar huis aan de Londiniumdreef: Dat ze voor €45.000 alles heeft kunnen isoleren, elektrificeren en dat gas is weggehaald.
• Wocozon: Adriaan Bos vertelt over zijn ervaring als eerste deelnemer aan dit project van Viveste.

Tijdens de inhoudelijke verdieping in twee groepen legt Arno Harting aan zijn toehoorders uit hoe je je woning energiezuiniger maakt en wat er gebeurt als je een zonneboiler plaatst.
De andere groep maakt olv Henk Muis kennis met het initiatief van JOUW HUIS SLIMMER om met behulp van deze website collectief te gaan inkopen. Ook wat EigenWijkse Energie Coöperatie kan betekenen voor energievraagstukken komt aan bod.

Na een korte pauze is er uitwisseling tussen de deelnemers en ruimte voor vragen. De deelnemers zijn blij met de opgedane kennis en kunnen thuis, en in hun buurt, verder om ideeën uit te voeren. Er lijken kansen te zijn voor een bewonerscollectief in de Noormannenstraat | Merovingerstraat en misschien op de Friesesteen. Heb je belangstelling om samen iets te doen? Stuur dan even een berichtje.