Coöperatie Opgewekt Houten

Profiteer van zonnepanelen op grote daken

De leden van Opgewekt Houten nemen deel aan projecten met zonnepanelen die niet op hun eigen dak liggen. De coöperatie zoekt en kiest de daken en regelt de installatie van de panelen. Ook verzorgen wij het beheer, onderhoud en de administratie. Het lid wordt volledig ontzorgd.

We zijn een vrijwilligersorganisatie van en vóór Houtenaren. Wij maken ons zorgen over het klimaat, en dragen bij aan opwekking van duurzame energie en vermindering van CO2 uitstoot in de gemeente Houten. Wij willen dat de financiële voordelen van duurzame opwekking aan onze leden ten goede komen. Dit zonder winstoogmerk.
Onze leden investeren in de projecten tegen een heel redelijk rendement van 4 à 5 %. Dat is meer dan op een spaarrekening, en ideaal als je liever geen zonnepanelen op eigen dak wilt, om de rompslomp te vermijden of omdat je het lelijk vindt. Of als je geen eigen dak hebt, omdat je bijvoorbeeld in een huurhuis of appartement woont. Andere leden hebben wél panelen op eigen dak maar willen méér. Bijvoorbeeld omdat ze van het gas af gaan, of elektrisch gaan rijden.
Wij maken gebruik van subsidieregelingen of belastingregels die speciaal voor het stimuleren van duurzame energie in het leven zijn geroepen: Dit betreft de postcoderoosregeling en de SDE+ subsidie.

Wat hebben we tot nu toe bereikt?

Een zonnedak op sporthal de Kruisboog, met 365 panelen
Een zonnedak op sporthal de Wetering, met 640 panelen
Verregaande voorbereiding van een zonnedak op het dak van de Kloostergaarde in Schalkwijk.

Meer weten?
Bezoek onze website www.opgewekthouten.nl Als je je op onze website aanmeldt als geïnteresseerde, dan ontvang je gratis onze nieuwsbrief.

Het bestuur en een van onze medewerkers

Over dit lokale initiatief

Investeer en profiteer van zonnepanelen op grote daken
Opgewekt Houten