Chat with us, powered by LiveChat

Welkom bij Jouw Huis Slimmer

Maak hier een goede start om energiezuiniger te wonen. Beter voor je portemonnee, voor de waarde van je huis en voor ons klimaat.

Het energieloket van 16 Utrechtse gemeenten

Dat is Jouw Huis Slimmer in een notendop. De plek waar je terechtkunt voor onafhankelijke informatie over energie besparen en je huis duurzaam maken. We vertellen wat je kan doen en we maken je wegwijs in subsidies en regelingen die gelden voor jouw gemeente. En we brengen je in contact met bedrijven die je kunnen helpen bij het uitvoeren van je plannen. Zo maken we het nemen van energiebesparende maatregelen makkelijker. Voor een lagere energierekening. Voor minder verspilling van kostbare grondstoffen en voor meer woonplezier.

Hier doen we het voor

In het internationale Klimaatakkoord sprak Nederland af om de opwarming van de aarde te beperken. Een van de afspraken is dat we stoppen met aardgas om te koken en huizen te verwarmen. Alle gemeentes in Nederland kregen de opdracht om voor 2021 een plan te maken hoe ze dat de komende jaren willen doen. Want ze kunnen natuurlijk niet zomaar gas uit een buurt of stad weghalen. Er moet een alternatief komen dat ook betaalbaar is. Op Jouw Huis Slimmer lees je hoe jouw gemeente die omschakeling aanpakt en hoe ze inwoners en bedrijven hierbij betrekken.

Jij kunt ook al veel doen: begin met energie!

Energie die je niet gebruikt, hoef je niet te betalen. En energiezuinig wonen is ook nog goed voor ons klimaat. Op Jouw Huis Slimmer ontdek je welke kleine en grote energiebesparende maatregelen je kan nemen. Stap voor stap, haalbaar voor iedereen. Van slimme aanpassingen in huis en handige bespaartips tot meedoen met initiatieven en activiteiten in jouw buurt. En waar je dan energie in steekt? Dat bepaal je natuurlijk zelf. Het is jouw huis én jouw buurt. De fijnste plek om te wonen!

Slim met energie

Je kunt altijd iets doen om energiezuiniger te wonen. Maar hoe dan? En wat past bij jouw huis en budget?

Dit doet jouw buurt

Wat wordt er bij jou in de buurt aan slimmer en duurzaam wonen gedaan? Kijk of er een initiatief is om bij aan te sluiten.

Krijg ik subsidie?

Er zijn gunstige regelingen om duurzame verbouwingen mee te betalen. Soms betaalt de overheid ook mee.

Vind vakmensen

Hoe kies je een bedrijf dat bij jou het werk doet? We hebben tips en handige checklists voor je.

Aan de slag