Zo gaan we met je gegevens om

We vinden het belangrijk dat je weet wat we met jouw persoonsgegevens doen. En wat je rechten zijn.

Jouw Huis Slimmer moet net zo vertrouwd zijn als je huis. Daarom gaan wij zorgvuldig met jouw gegevens om en houden wij ons aan de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). We doen ons uiterste best om zo duidelijk mogelijk te zijn over waarom we sommige gegevens van je vragen en wat we ermee doen. Deze privacyverklaring is van toepassing op Jouw Huis Slimmer. Vind je iets niet duidelijk? Dan kan je altijd een e-mail sturen naar [email protected] of ons bellen op 085 48 58 379.

Cookie erbij

Net als bijna iedere website gebruikt ook Jouw Huis Slimmer cookies om de website goed te laten werken. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. Jouw Huis Slimmer maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies en die geen inbreuk maken op je privacy. De functionele cookies die we inzetten zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en maken de website voor jou makkelijker te gebruiken. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen we hiermee onze website verbeteren. Daarvoor gebruiken we ook analytische cookies Deze cookies zijn zo ingesteld dat we niet kunnen zien wie je bent als je deze site bezoekt.

We gebruiken ook marketing cookies om advertenties te kunnen laten zien. Deze cookies gebruiken we om te adverteren op websites zoals Facebook, om advertenties te tonen aan mensen die onze website eerder bezochten. Dit kan betekenen dat we advertenties kunnen tonen aan bezoekers die een bepaalde actie niet hebben uitgevoerd op onze website. Deze cookies kan je in onze cookiemelding uitzetten. Ook kun je je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via je browserinstellingen verwijderen.

Gegevens achterlaten op een contactkaart

Jouw Huis Slimmer organiseert verschillende evenementen, zoals bewonersavonden. Tijdens deze evenementen gebruiken we contactkaarten om later contact met je te kunnen opnemen. Vul je deze contactkaart in? Dan ga je ermee akkoord dat we jouw persoonsgegevens verwerken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Je mag ook  je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking intrekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Jouw Huis Slimmer. Je hebt ook het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou hebben in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, aanpassing, verwijdering, gegevensoverdracht van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar [email protected]. Hierbij moeten we wel laten weten dat het recht tot verwijdering niet kan als er een doel is van de gegevensverwerking. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een overeenkomst met ons bent aangegaan.

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij je om een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen 4 weken, op jouw verzoek.

Jouw Huis Slimmer wil je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Persoonsgegevens zeggen iets over jou

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over jou of die we in verband kunnen brengen met jou. Je deelt persoonsgegevens met ons als je klant bij ons bent of contact met ons hebt. Hierbij kan je denken aan je voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, adres en woonplaats. Deze persoonsgegevens zijn nodig om contact met jou te kunnen opnemen en te kunnen onderhouden.

Onze website en/of dienst heeft niet de bedoeling om gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen alleen niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Ben je ervan overtuigd dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige? Neem dan contact met ons op via in[email protected], dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van waarvan wij persoonsgegevens verwerken
Jouw Huis Slimmer verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het verzenden van onze nieuwsbrief
  • Het kunnen uitvoeren van opdrachten op basis van contracten
  • Het kunnen informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Het opnemen van contact per e-mail of telefoon om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Het maken van beeldmateriaal tijdens een activiteit. Dit kan gebruikt worden (geen portretfoto’s) ter promotie van nieuwe activiteiten die met verduurzaming van woningen te maken hebben. Mocht hier bezwaar tegen zijn, ga dan niet akkoord met de privacyverklaring of ga vooraf aan de activiteit naar de organisatie om dit kenbaar te maken

Wij verwerken persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk het kunnen uitvoeren van onze dienstverlening. Daarnaast verwerken wij persoonsgegevens op grond van overeenkomsten, namelijk voor de levering van onze diensten. De gegevens zijn noodzakelijk voor de levering, uitvoering en de (financiële) transacties.

Overige gegevens
Naast persoonsgegevens verwerken wij ook gegevens over jouw woning:

  • Woningtype (bouwjaar, energielabel, foto’s)
  • Verbruiksgegevens (gas en elektra)
  • Lid van VVE ja/nee en indien ja welke VVE

Bovenstaande gegevens verwerken wij om een zo goed mogelijk advies te kunnen uitbrengen. Het kan zijn dat wij telefonisch op dit advies ingaan maar dit kan ook plaatsvinden tijdens een adviesgesprek in onze winkel.

Geautomatiseerde besluitvorming
Jouw Huis Slimmer gebruikt geen systemen voor besluitvorming op basis van geautomatiseerde verwerkingen.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Jouw Huis Slimmer bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Cv’s en motivatiebrieven van sollicitanten verwijderen we bij een afwijzing na 4 weken.

Delen van persoonsgegevens met anderen
Jouw Huis Slimmer verstrekt persoonsgegevens uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Andere derden zijn onze externe leveranciers die wij inschakelen voor verwerkingen zoals beschreven in deze privacyverklaring, zoals onze ICT-leveranciers.

Derden aan wie we jouw persoonsgegevens verstrekken zijn zelf ook verantwoordelijk voor het verwerken van die gegevens en voor de naleving van de AVG. Als een derde jouw persoonsgegevens verwerkt als verwerker namens Jouw Huis Slimmer, dan sluiten wij een verwerkersovereenkomst af die voldoet aan de eisen van de AVG.

Als een van onze externe leveranciers persoonsgegevens verwerkt buiten de Europese Economische Ruimte (EER), dan zal onze schriftelijke overeenkomst met hen passende maatregelen omvatten, meestal standaard contractbepalingen.

Om de inhoud en het gebruik van onze website te volgen en te verbeteren, verzamelen we het surfgedrag van onze websitebezoekers. Dat doen we met Google Analytics: we sloten daarvoor een verwerkersovereenkomst met Google.

De kleine lettertjes

We hebben Jouw Huis Slimmer met veel zorg samengesteld. Toch kan het zijn er ergens een fout staat. Of de site kan niet (goed) werken. Wij zijn niet aansprakelijk voor de eventuele gevolgen hiervan. Je kunt aan de werking en de inhoud van deze website daarom geen rechten ontlenen. Zie je iets wat niet (meer) klopt? Werkt er een link niet, mis je belangrijke informatie of wil je de inhoud of delen van deze website gebruiken? Laat het ons weten via [email protected]

Als er iets verandert in onze dienstverlening of in de wet, dan kunnen wij deze verklaring aanpassen. Deze verklaring is het laatst aangepast op [datum].